Ertepesto

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
Ertepesto

Pesto med erter og parmesan

Knallgrønn ertepesto! Et spennende tilbehør til alt fra pasta til tapas, kylling eller fisk. Pesto sin kombinasjon av pinjekjerner, basilikum, parmesan og hvitløk er utsøkt som den er, men med erter i inntar den en ny dimensjon hvor du får et hint av deilig sødme. 
Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

1 
pakke 
Basilikum pakningsbilde Findus
1 
fedd 
hvitløk
1/2 
stk 
sitron, saft og skall
1 1/2  
dl 
olivenolje
75 
gr 
parmesan
salt og pepper

Slik gjør du

  1. Kok erter etter anvisning på pakken og hell av vannet. Mos ertene til en jevn puré med en stavmikser eller i en blender. 
  2. Ha i hakket basilikum, hakket hvitløk og saft og skall fra sitronen. 
  3. Ha i revet parmesan og olivenolje og rør alt godt sammen. Smak til med salt og pepper. 

Serveringstips

Server den nydelige, knallgrønne pestoen med foccacia eller annet godt brød.

Bruk pestoen til fingermat på fest: Lag crostini toppet med ertepesto, skivet mozzarella, tomat og et blad fersk basilikum.