Grønne pannekaker

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Pannekaker med "skjulte" grønnsaker

Hekse-pannekaker? Hulken-pannekaker? Pannekaker er i alle fall ofte en sikker vinner på middagsbordet i mange barnefamilier! Denne oppskriften på pannekaker er litt mer spennende enn vanlig. Ertene tilfører ikke bare grønnfarge, de er også en god kilde til en rekke vitaminer, mineraler og fiber. 
Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

125 
gr
 
hvetemel
2 
stk
 
egg
125 
ml
 
melk
25 
gr
  
(usaltet)

Slik gjør du

  1. Varm opp ertene og bruk stavmikser eller hurtigmikser for å lage en fin ertepure.
  2. Bland melk og ertepureen sammen, rør dette inn i melet – litt om gangen.

  3. Tilsett eggene, ett om gangen, og rør til blandingen er glatt (fri for klumper).
  4. Ha i det smeltede smøret.

  5. La røren svelle. Helst i 30 minutter, minimum 15. 

  6. Stek på middels sterk varme. Ha eventuelt litt smør eller olje i stekepanna før du steker den første pannekaka. 

    Pannekakene kan holdes varme i stekeovnen på rundt 100 grader hvis du skal steke mange i forkant av middagen. Dekk de eventuelt til med aluminiumsfolie så de ikke tørker. 

Serveringstips

Enda sunnere? Erstatt deler av hvetemelet med grovere mel eller havregryn. 

Ofte dårlig tid? Lag dobbel røre når du først er i gang, og frys ned – enten røra, eller ferdig stekte pannekaker.

Redusere matsvinn? Pannekakene kan også godt spises kalde i matpakka dagen etter – rull de for eksempel sammen med baconost eller skinke inni!

Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Dine opplysninger
*
*
* Obligatoriske felt
Din vurdering
Vurder oppskriften
*
*
* Obligatoriske felt
Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften