Grønne pannekaker

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Grønne pannekaker

En sikker vinner på middagsbordet i mange barnefamilier! Denne oppskriften på pannekaker er en litt mer spennende variant enn standard grunnoppskrift. Ertene tilfører ikke bare grønnfarge, de er også en god kilde til en rekke vitaminer, mineraler og fiber. Lag dobbel røre når du først er i gang, og frys ned – enten røra eller ferdig stekte pannekaker. Pannekakene kan også godt spises kalde i matpakka dagen etter – rull de for eksempel sammen med baconost eller skinke inni!
Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

125 
gr 
hvetemel
2 
stk 
egg
125 
ml 
melk
25 
gr 
 (usaltet)

Slik gjør du

  1. Varm opp ertene og bruk stavmikser eller hurtigmikser for å lage en fin ertepure.
  2. Bland melk og ertepureen sammen, rør dette inn i melet – litt om gangen.

  3. Tilsett eggene, ett om gangen, og rør til blandingen er glatt (fri for klumper).
  4. Ha i det smeltede smøret.

  5. La røren svelle. Helst i 30 minutter, minimum 15. 

  6. Stek på middels sterk varme. Ha eventuelt litt smør eller olje i stekepanna før du steker den første pannekaka. 

    Pannekakene kan holdes varme i stekeovnen på rundt 100 grader hvis du skal steke mange i forkant av middagen. Dekk de eventuelt til med aluminiumsfolie så de ikke tørker. 

Serveringstips

Enda sunnere? Erstatt deler av hvetemelet med grovere mel eller havregryn.