Smakfull kyllingwok

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
Smakfull kyllingwok

Lag wok til middag med forførende asiatiske smaker, og gled deg til en eksotisk rett på tallerkenen. Her er en wok-oppskrift som er lett å lage, og enkelt kan varieres. Hvorfor ikke bruke den som utgangspunkt til å prøve deg frem med ulike ingredienser? Selv om oppskriften heter kylling-wok, kan du jo prøve med for eksempel scampi, eller tofu for en vegetarisk wok. Stek grønnsakene raskt på høy varme, tilsett woksaus eller krydder du liker best, og på 1-2-3 er det asiatisk lykke rundt middagsbordet. Velbekomme!

Se flere oppskrifter og tips her!

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

4 
porsjoner 
ris
400 
gr 
kylling
1 
ss 
olje
2 
ss 
soya
1 
stk 
lime
1 
ts 
sesamolje
2 
fedd 
hvitløk
1 
ss 
ingefær
1 
ts 
srirachasaus (finhakket chili eller annen chilisaus)

Slik gjør du

  1. Kok ris etter anvisning på pakken. 

  2. Skjær kyllingen i strimler. Varm en stekepanne til medium varme og stek kyllingen i pannen med litt olje. Ta kyllingen ut av pannen.

  3. Finhakk ingefær og hvitløk, og ha i en skål sammen med soyasaus, sriracha, sesamolje og saften av en lime. 

  4. Wok grønnsakene på høy varme i 5-6 min.

  5. Tilsett kyllingen og sausen i stekepanna og la putre et par minutter. Server med nykokt ris. God middag!

Serveringstips

Ha gjerne en kanelstang og et par kardemommefrø i kjelen sammen med risen. Det gir en god, eksotisk smak!