Emballasje for en bedre fremtid

Emballasje for en bedre fremtid

Vi vet at folk elsker produktene våre. Derfor er det viktig at vi produserer dem med respekt for ressursene.  

Emballasjen er viktig fordi den beskytter og konserverer produktet under transport og gjør at vi kan levere trygge produkter av høy kvalitet til våre forbrukere. Ikke bare vil emballasjen gi lang holdbarhet, den er også nyttig ved porsjonsstørrelse og matsvinn.

Siden emballasjen er så viktig, må den vurderes og utarbeides nøye.  

Vi har en Packaging Policy for å garantere at all vår emballasje tilpasses formålet. For oss betyr det at emballasjen må: 

  • Være sikker for bruk til mat
  • Unngå for mye materiale når det er mulig
  • Vurdere den samlede innvirkningen på miljøet 

Økt resirkulerbarhet står meget sentralt på vår agenda. Derfor forsker vi på nye materialer og prioriterer materialer fra fornybare kilder, særlig papir. Vi oppmuntrer også alle våre forbrukere til å resirkulere emballasjen etter at de har spist maten.

Da vi så etter en ny emballasjeløsning for et fryst burgerprodukt, utviklet vi en optimert boks med mindre materiale, som tok mindre plass under transport og på våre lagre. Med denne nye versjonen oppnådde vi bedre palleutnyttelse, noe som reduserte logistikkostnadene og truckbruken. Dette hadde en stor innvirkning på miljøet gjennom redusert karbonutslipp under distribusjon og lagring over hele forsyningskjeden.

Vi vil redusere innvirkningen emballasjen har på miljøet. I øyeblikket er 70 % av vår forbrukeremballasje resirkulerbar – og vi blir stadig bedre.

Vårt mål
100 % av forbrukeremballasjen skal være resirkulerbar innen 2022

Redusere plastavfallet

Vi synes det er viktig å jobbe sammen med lokalsamfunn og bransjeorganer for å bidra til å gjøre en forskjell. Vi tror dette er den beste måten å gjøre en forskjell på for å sikre ansvarlig bruk av plast.