Scampi-wok

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad

Wok med scampi, ris og digg saus

Scampi-wok er enkelt og godt! 

Du kan fint bytte ut scampi med håndpillede reker. Perfekt hvis du har reker til overs!

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

200 
gr
 
Jasminris
1 
stk
 
egg
1 
stk
 
sjalottløk
1 
fedd
 
hvitløk
1 
ts
 
karri madras
1 
ss
 
fish sauce
1 
ts
 
sukker
12 
stk
 
scampi - ferdig kokt, grillet eller håndpillede reker
1 
stk
 
Lime
Chili rød

Slik gjør du

  1. Kok ris etter anvisning på pakken. 
  2. Finkutt sjalottløk og hvitløk og fres i en varm wok-panne med litt olje.

  3. Tilsett karripulver og fres i et par sekunder. Tilsett ett sammenpisket egg.
  4. Rør rundt og tilsett den kokte risen sammen med Wok-grønnsakene (og muligens litt ekstra olje). Stek under omrøring til grønnsakene er gode og varme.
  5. Smak til med sukker, fish sauce og finkakket chili.
  6. Topp retten med stekte/grillede scampi (eller reker) og fersk korainder og lime i båter.

Serveringstips

Har du rester av ris? Du kan bruke det i stedet for å koke opp ny. Bare husk på at restene av kokt ris må nedkjøles innen ganske kort tid (2 timer) og oppbevares i boks med lokk i kjøleskapet. Bruk opp ris restene etter et par dager.

Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Dine opplysninger
*
*
* Obligatoriske felt
Din vurdering
Vurder oppskriften
*
*
* Obligatoriske felt
Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften