Har du sett alaska pollock som en råvare i våre fiskeprodukter og lurer på hva det er?
Alaska pollock (Gadus chalcogrammus) er en fiskeart i torskefamilien (Gadidae), som holder til i det nordøstlige Stillehavet, mellom Beringhavet og Alaskagulfen.
Torskefamilien består av totalt rundt 25 arter fisk, hvorav vi kan finne 18 i norske farvann. De fleste artene lever i tempererte, kalde hav. Andre fisker i torskefamilien er blant annet torsk, sei og hyse (kolje).
Fiskekjøttet er likt det til vanlig torsk: klar, hvit farge, fast konsistens og mild i smaken. Det er også veldig saftig i konsistensen. Dette er noen av grunnene til at det egner seg godt til panert fisk, og andre fiskeretter som for eksempel fisk med saus.
Hva kjennetegner alaska pollock som fisk?
Fiskekjøttet er magert, og inngår i samlebetegnelsen hvit fisk. De kan bli opptil en meter lange, men det vanligste er at de blir 30–60 cm lang og veier mellom 450–1400 gram. Fisken lever i store stimer, og spiser dyreplankton, småfisk og fiskelarver. Eldre fisk spiser hovedsakelig fisk.
Hvorfor er det bra å spise alaska pollock
All villfanget fisk vi i Findus bruker, er MSC sertifisert. Det betyr at den er ansvarlig fisket fra bærekraftige bestander.
I Norge anbefales det å spise fisk 2–3 ganger i uka, hvorav halvparten bør være fet fisk. Selv om alaska pollock er mager fisk, inneholder den viktige næringsstoffer:
• Omega-3
• Protein
• Selen
• Jod
• Vitamin B12