Del
Del denne oppskriften

Erteburger

Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
3
Vanskelighetsgrad
Spis burger med litt bedre samvittighet – lag deg en grønn en! Våre utvalgte erter er fra norske gårder, og rike på kostfiber og proteiner. Erteburgerne kan like godt spises på kjøttfri mandag som til kosemat i helgen eller på sommerens grillfest. Prøv deg frem med ulike krydder og urter for variasjon i smak, og forskjellig tilbehør etter humøret og hva du har tilgjengelig. Vel bekomme!
'
Tilberedelsestid
3
Antall porsjoner
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

  • 1 pose Våre utvalgte erter
    Vara Finaste Gron Sparris
  • 1 stk liten løk
  • 1/2 stk sitron
  • 2 stk egg
  • 0,5 dl melk
  • 0,5 dl havregryn
  • 1/2 ts spisskummen
  • salt
  • pepper
  • rapsolje til steking
  • evt. urter, hvitløk og chili for enda mer smak

Slik gjør du

  1. Ha havregryn, melk og egg i en bolle. Rør sammen og la svelle.
  2. Mens havregrynene sveller, begynner du på resten av forberedelsene:
    Kok erter etter anvisning på pakken. Hell av vannet og mos ertene jevne med en stavmikser (eller i en blender).
    Ha over i havregrynblandingen og rør rundt.

  3. Finhakk løken, og stek den til den er myk og gyllen.
    Ha over i bollen med erte- og havregrynblandingen sammen med saften fra sitronen og spisskummen.
    Smak til med salt og pepper.

  4. Form til burgere, og stek de i rapsolje på middels varme. La de stivne før du snur de. Vær litt forsiktig når du snur de første gangen, så ikke de revner.

  5. Server med en frisk salat og dressing, eller i hamburgerbrød.
Serveringstips

Server med en frisk yoghurtdressing, eller prøv vår spicy chilidipp til – enten på burgerbrød eller sammen med Findus Farm Potato Dippers

Del
Del denne oppskriften