Ertepuré

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Enkel oppskrift på ertepuré av grønne erter

Ertepuré er tradisjonelt tilbehør til torsk, lutefisk og kjøttkaker, men kan også brukes til mye annen mat. Server pureen ved siden av fiskepinner, fish & crisp eller lammelår, eller bruk på brødskiva under pålegg. Det er lett å lage puré med grønne erter fra fryseren.  
Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

2 
ss 
kaldt smør
Salt og pepper
Evt. litt finrevet parmesan

Slik gjør du

  1. Kok opp vann i en kjele og ha i ertene. Kok i 1–2 minutter og hell av vannet. 
  2.  Mos ertene ved hjelp av en stavmikser til ønsket konsistens.
  3. Rør inn 2 ss smør til det smelter, og smak til med salt og pepper.
  4. Dryss gjerne litt parmesan på toppen.

Serveringstips

Ertepuré er mye brukt når spedbarn skal introduseres for fast føde. Det er mye takket være den milde smaken og at erter er næringsrike – faktisk kan vi alle godt spise mer erter. Skal du lage ertepuré til baby kutter du ut salt og pepper fra oppskriften. 

Du kan også mose ertene med en gaffel om du ikke har stavmikser. Da blir den grønne puréen litt mer "chunky"! 

Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Dine opplysninger
*
*
Din vurdering
Vurder oppskriften
*
*
Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften