Ingredienser
Slik gjør du
- Forvarm stekovnen til 200o C. Tørk av/rens soppen (ikke vask den i vann).
- Ta løs stilkene, og hakk de opp – legg til side til senere. Legg sopp-hattene på et stekebrett med bakepapir, og krydre de med salt og pepper. Pensle/drypp olje over, og stek midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Mens soppen steker, forbereder du fyllet:
Finhakk løken. Smelt smøret i en stekepanne, og stek opp løken sammen med de hakkede soppstilkene. Blandingen skal bli myk og gylden, men ikke brunstekt. Tilsett ertene sammen med 1 ss kaldt vann, og la koke i 1 minutt.
Hell løkblandingen over i en bolle, og bland inn omlag 2/3 av kremosten, samt basilikum og pinjekjerner (grovhakk de eventuelt). Krydre med salt og pepper.
- Fordel kremost-fyllet i sopp-hattene. Dryss brødsmuler over. Smuldre resten av kremosten på toppen, og drypp litt olje over. Stek videre i ovnen i ca. 10 minutter. Serveres mens de er lune.
Serveringstips
I stedet for sjampinjong, kan du bruke aromasopp eller portobellosopp.
Prøv deg frem med andre kremostsmaker, eller lag din egen ved å blande inn urter eller krydder i naturell kremost.
Du kan også bruke andre grønnsaker i, for eksempel hakket paprika.