Ingredienser
Slik gjør du
- Tin butterdeigsplatene på kjøkkenbenken i ca 15–20 min.
- Mens du venter på at butterdeigen skal tine; kutt opp bacon og finhakk løk. Ha en stekepanne og stek på middels varme. Tilsett ertene helt til slutt og sett pannen til side.
Kjevle ut butterdeigen til ca. dobbel størrelse. Tilpass antall plater etter størrelsen på formen.
Tips: Vi anbefaler å bruke en tynn, firkantet kakeform, gjerne en firkantet springform. En vanlig ildfast form kan også brukes, men pai-bunnen vil bli mindre stekt ettersom formen er tykkere.- Kle bunn og kanter av formen med butterdeig og prikk overflaten med en gaffel. Fordel bacon- og ertefyllet i formen og stek midt i ovnen i 10 minutter på 180°C, varmluft.
- Ta ut formen og fordel ost over bacon- og ertefyllet. Visp sammen egg og fløte og hell blandingen over til det dekker nesten opp til kanten (bruker du en større form og flere butterdeigsplater øker du egg- og melkemengden).
- Sett formen inn i ovnen igjen, og stek videre i ca. 15 minutter (har du økt oppskriften, må paien stå inne lenger). Paien er ferdig når eggemassen har stivnet – rist litt på formen for å sjekke.
Server med en grønn salat og tomater. Håper det smaker!
Serveringstips
Ønsker du en vegetar-pai kutter du bare ut bacon, paien er like god uten!
Har du rester av ost, grønnsaker, tomat, kjøtt, fisk, kjøttdeig eller pølser liggende? Tryll det om til en ny middag ved å bruke det i denne paien!