Bacalao med torsk

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Bacalao med torsk

Rød bacalao med torsk, laget som i Portugal

Bacalao er en tradisjonsrik portugisisk fiskegryte – som det sikkert finnes like mange varianter av, som uker i året! Denne oppskriften har vi hentet fra våre venner i Portugal. Klassisk bacalao lages ofte med klippfisk, men her er det brukt frossen torsk i stedet for. Bacalao er også mat som er lett å lage til mange, og så smaker den minst like godt dagen etter, så om det blir rester gjør det ingen ting! 
Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4

Ingredienser

3 
ss 
olivenolje
 
stk 
 løk
1 
fedd 
hvitløk
1 
stk 
laurbærblad
 
stk 
tomater
 (store)
1 
stk 
grønn paprika
1 
pakke 
Produktbilde av Findus gourmet torskefileter
salt og pepper
 (smak til)
Godt brød

Slik gjør du

  1. Ta torsken ut av fryseren, og legg posen med filetene i lunkent vann for å tine de litt mens du gjør klar de andre ingrediensene.

  2. Hakk løk og hvitløk.
    Del opp paprikaen i biter.
    Fjern skallet av tomatene (se tips nedenfor), og del de opp.
  3. Varm oljen i en dyp panne eller en stor, tykkbunnet kjele.
    Surr den hakkede løken og hvitløken i pannen til det blir blankt.
  4. Bland de hakkede tomatene, paprika i biter og laurbærbladet inn med løken.
    La alt surre litt til under omrøring.
  5. Del torskefiletene i passe store stykker (2–3), og legg de i panna med tomatblandingen.
    Smak til med litt salt og pepper. 
  6. La småkoke i ca. 15 minutter.
  7. Servér med godt brød, eventuelt ristede brødskiver, ved siden av.

Serveringstips

Slik fjerner du skinnet på tomater (flå tomater)

For å fjerne skinnet av tomatene skjærer du et kryss i de. Legg tomatene noen sekunder i kokende vann (til du ser skinnet begynner å løsne), så flytter du de rasktover i kaldt vann. Da blir det lett å dra av skinnet. Vær forsiktig så du ikke brenner deg!
Alternativt bruker du tomater på boks. 

Variasjoner av bacalao

  • Er dere glad i sterk mat, kan du ha i litt hakket chili. 
  • Som garnityr kan du for eksempel bruke dill i stedet for (eller i tillegg til) koriander.
  • Mange liker å ha oliven i gryta – gjerne svarte. Det er en fordel med stenfrie.
  • Har du smakt bacalao med kapers? Får du tak i cocktail kapers (kapersfrukt) har de mildere smak enn knoppene.
  • I Norge er det mange som har poteter i bacalaoen.
Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Dine opplysninger
*
*
* Obligatoriske felt
Din vurdering
Vurder oppskriften
*
*
* Obligatoriske felt
Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften