Ingredienser
3
ss
olivenolje
1
stk
løk
1
fedd
hvitløk
1
stk
laurbærblad
3
stk
tomater
(store)
1
stk
grønn paprika
salt og pepper
(smak til)
Godt brød
Slik gjør du
Ta torsken ut av fryseren, og legg posen med filetene i lunkent vann for å tine de litt mens du gjør klar de andre ingrediensene.
- Hakk løk og hvitløk.
Del opp paprikaen i biter.
Fjern skallet av tomatene (se tips nedenfor), og del de opp. - Varm oljen i en dyp panne eller en stor, tykkbunnet kjele.
Surr den hakkede løken og hvitløken i pannen til det blir blankt. - Bland de hakkede tomatene, paprika i biter og laurbærbladet inn med løken.
La alt surre litt til under omrøring. - Del torskefiletene i passe store stykker (2–3), og legg de i panna med tomatblandingen.
Smak til med litt salt og pepper. - La småkoke i ca. 15 minutter.
- Servér med godt brød, eventuelt ristede brødskiver, ved siden av.
Serveringstips
Slik fjerner du skinnet på tomater (flå tomater)
For å fjerne skinnet av tomatene skjærer du et kryss i de. Legg tomatene noen sekunder i kokende vann (til du ser skinnet begynner å løsne), så flytter du de rasktover i kaldt vann. Da blir det lett å dra av skinnet. Vær forsiktig så du ikke brenner deg!
Alternativt bruker du tomater på boks.
Variasjoner av bacalao
- Er dere glad i sterk mat, kan du ha i litt hakket chili.
- Som garnityr kan du for eksempel bruke dill i stedet for (eller i tillegg til) koriander.
- Mange liker å ha oliven i gryta – gjerne svarte. Det er en fordel med stenfrie.
- Har du smakt bacalao med kapers? Får du tak i cocktail kapers (kapersfrukt) har de mildere smak enn knoppene.
- I Norge er det mange som har poteter i bacalaoen.
Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften