Ingredienser
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 225ºC. Stek den dypfryste fiskegratengen på rist midt i ovnen i 35-40 minutter (45 min. med over- og undervarme). La gratengen hvile noen minutter før servering. Husk at varmen kan variere fra ovn til ovn - prøv deg fram med din ovn.
Skrell og kok poteter og gulrøtter mens gratengen står i ovnen.
Når du tar fiskegratengen ut av ovnen (den blir best om den får hvile noen minutter på benken), smelter du smør. Server og nyt!
Serveringstips
Eggesmør er tradisjonelt og godt tilbehør og er enkelt å lage!
Hardkok noen egg, beregn ca. ½ egg per person. Avkjøl eggene i kaldt vann og skrell av skallet. Del i biter.
Når fiskegratengen hviler på benken smelter du en passende mengde godt smør (ca. 25 g pr. egg). Bland i eggebitene til slutt, og bruk som saus over potetene og gratengen.
Hardkokte egg holder seg fint i kjøleskapet i opptil 4 dager (ved rask nedkjøling), så spar deg selv for jobb ved å koke flere av gangen.