Fiskegrateng er en middags-favoritt i mange hjem! Visste du at siden 1980 har nordmenn faktisk spist over 100 millioner fiskegrateng-middager?
Fiskegrateng er enkelt å lage og passer til forskjellige typer tilbehør. Vi elsker den klassiske fiskegrateng-middagen med poteter, gulrøtter og smeltet smør.
Her har vi samlet flere oppskrifter hvis du trenger inspirasjon til hva du kan servere som tilbehør til fiskegratengen.
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 225ºC. Stek den dypfryste fiskegratengen på rist midt i ovnen i 35-40 minutter (45 min. med over- og undervarme). La gratengen hvile noen minutter før servering. Husk at varmen kan variere fra ovn til ovn - prøv deg fram med din ovn.
Skrell og kok poteter og gulrøtter mens gratengen står i ovnen.
Når du tar fiskegratengen ut av ovnen (den blir best om den får hvile noen minutter på benken), smelter du smør. Server og nyt!
Tip!
Eggesmør er tradisjonelt og godt tilbehør og er enkelt å lage!
Hardkok noen egg, beregn ca. ½ egg per person. Avkjøl eggene i kaldt vann og skrell av skallet. Del i biter.
Når fiskegratengen hviler på benken smelter du en passende mengde godt smør (ca. 25 g pr. egg). Bland i eggebitene til slutt, og bruk som saus over potetene og gratengen.Hardkokte egg holder seg fint i kjøleskapet i opptil 4 dager (ved rask nedkjøling), så spar deg selv for jobb ved å koke flere av gangen.