Fiskegrateng og asiatisk agurksalat

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad

Denne agurksalaten er et skikkelig spennende tilbehør fiskegratengen, og gir en ny vri til en god, gammeldags klassiker. Lag den mens gratengen gjør seg selv i ovnen! 

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

1 
stk
 
agurk
1 
neve peanøtter
1-2 
ss
 
sesamfrø
koriander
spirer
Dressing:
5 
ss
 
vann
4 
ss
 
riseddik (evt. hvitvinseddik eller eplesidereddik)
1 
ss
 
sukker
1 
klype salt
1 
ss
 
ingefær, finhakket

Slik gjør du

  1. Stek fiskegratengen på rist midt i ovnen ved 235°C (i varmluftsovn 225°C) i 35-40 minutter. La gratengen hvile noen minutter før servering. Husk at varmen kan variere fra ovn til ovn - prøv deg fram med din ovn.

  2. Lag en marinade av vann, riseddik, sukker, salt og finhakket ingefær. 

  3. Skjær agurken i tynne skiver med en ostehøvel, og legg i marinaden. La ligge i 10-15 minutter, eller til gratengen er ferdig stekt. 

  4. Bland peanøtter, sesamfrø og korianderblader inn i agurksalaten, og topp gjerne med spirer. Server med nystekt fiskegrateng - håper det smaker!

Serveringstips

Denne salaten passer også helt ypperlig som tilbehør til grillmat - prøv til grillet torsk eller laks! 

Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Dine opplysninger
*
*
* Obligatoriske felt
Din vurdering
Vurder oppskriften
*
*
* Obligatoriske felt
Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften