Agurksalat

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Agurksalat med eddik

Frisk og god agurksalat med eddik som passer bra til laks, ørret, og fiskepinner. For noen er også stekt, fersk makrell med agurksalat og kokte nypoteter skikkelig sommer-mat. Se nedenfor for serveringstips!

Fiskepinner, agurksalat og søtpotetfries er en sunn og rask middag!

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

1 
stk
 
agurk
2 
ss
 
eddik 7%
5 
ss
 
vann
2 
ss
 
sukker
1 
ss
 
olivenolje
Litt kvernet pepper
1 klype salt

Slik gjør du

  1. Skjær agurken i tynne skiver med en ostehøvel.
  2. Bland sammen edikk, vann, sukker, olivenolje, pepper og salt.

  3. Bland agurken i laken.
  4. La agurksalaten stå i minst 10–15 minutter (gjerne lenger).

Serveringstips

Usikker på hvilken eddik til agurksalaten?

Det vanligste er å bruke hvit vineddik 7%. Du kan også bruke eplecidereddik.

Kald rømmesaus – en klassiker til fiskemiddagen!

(4 porsjoner)

1,5 dl rømme (lett eller seterrømme etter smak og behag)

0,5 dl majones eller naturell yoghurt

Salt og hvitt pepper

Urter

Slik gjør du: 
Bland sammen rømme og majones. Smak til med litt salt, hvitt pepper, og eventuelle hakkede urter (for eksempel gressløk).

Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Dine opplysninger
*
*
* Obligatoriske felt
Din vurdering
Vurder oppskriften
*
*
* Obligatoriske felt
Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften