Ingredienser
Slik gjør du
- Skjær opp baconet i biter (hvis nødvendig).
Sprøstek i varm stekepanne, og legg til side. - Stek rosenkål som anvist på pakken:
Ha litt olje og rosenkål i en varm, stor stekepanne. Vend de små kålhodene jevnlig under steking i 6 til 7 minutter. Sett gjerne ned varmen mot slutten. - Hell over baconet mot slutten av steketiden.
- Smak til med salt og pepper.
(Vær sparsommelig med saltet om du har brukt tørrsaltet bacon.)
Serveringstips
Varianter av rosenkål med (eller uten) bacon:
Tilsett grovhakkede hasselnøtter mot slutten av steketiden. Bland tilslutt inn eplebiter og eventuelt litt finhakket persille. Du kan også presse litt sitronsaft over.
Rist pinjekjerner i tørr panne aller først, og legg til side. Stek rosenkålen med finhakket hvitløk, og hell over en blanding av honning og hvit balsamico eller epleeddik som får surre i pannen de siste minuttene. Dryss over pinjekjernene og finrevet parmesan etter smak. Her kan du fint droppe baconet, eller ha det som valgfritt tilbehør.
Server rosenkål uten bacon til de som ikke spiser kjøtt:
Bruk nøtter i stedet for bacon. Hasselnøtter, valnøtter eller cashewnøtter kan grovhakkes og ristes eller stekes med på slutten. Pinjekjerner og brødkrutonger kan også være god erstatning for sprøstekt bacon. Lager du brødkrutonger selv av tørt brød, bidrar du i kampen mot matsvinn, og du kan smaksette de med ønsket krydder.
-
Enkelt og godtVeldig godtJa, jeg vil anbefale dette produktet til en venn.