Ingredienser
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 250 grader.
- Hell de dypfryste grønnsakene over i en ildfast form og krydre med litt salt og pepper.
Riv sitronskall over grønnsakene. Pass på så du bare får med det ytterste laget av skallet og ikke det hvite laget, ettersom dette har en bitter ettersmak. Skvis over saften fra en halv sitron, og hell deretter honningen over.
Sett formen med rotgrønnsakene inn på en rist på midterste rille i ovnen. Stek rotgrønnsakene på 250 grader i ca. 20–25 minutter, vend på de et par ganger i løpet av steketiden. Ta grønnsakene ut av ovnen og topp med finhakket persille.
Serveringstips
For et deilig vegetar måltid kan du ha pinjekjerner og kokt byggryn oppi sammen med grønnsakene når det er 10 minutter igjen av steketiden. Ekstra godt blir det også med biter av fetaost eller hvit geitost!
Passer også perfekt til fisk - legg biter av gourmet torsk oppå grønnsakene og sett hele formen inn i ovnen.