Ovnsbakte rotgrønnsaker med sitron og honning

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad

Sett en ekstra piff på rotgrønnsakene med sitron og honning. Deilig tilbehør til både kjøtt og fisk, eller ha i kokte byggryn og pinjekjerner for et deilig vegetarmåltid. 

Å ovnsbake rotgrønnsaker i ovnen gjør de møre og gode, og gir en annen smaksopplevelse enn når du koker de. Våre utvalgte rotgrønnsaker kommer fra norske gårder, og er høstet og fryst når de er på sitt aller beste – slik kan du spise ferske frosne grønnsaker året rundt! I pakken finner du ferdig oppkuttede gulrøtter (både gule, røde og oransje), pastinakk og persillerot. 

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

1/2 
stk
 
sitron, saft og skall
2 
ss
 
honning
persille
salt og pepper

Slik gjør du

  1. Hell de dypfryste grønnsakene over i en ildfast form og krydre med litt salt og pepper. 
  2. Riv sitronskall over grønsakene. Pass på så du bare får med det ytterste laget av skallet og ikke det hvite laget, ettersom dette har en bitter ettersmak. Skvis over saften fra en halv sitron og ha over honningen. 
  3. Stek rotgrønnsakene på 250 grader i ca. 20-25 minutter, vend et par ganger i løpet av steketiden. Ta grønnsakene ut av ovnen og topp med finhakket persille. 

Serveringstips

For et deilig vegetarisk måltid kan du ha kokte byggryn og pinjekjerner oppi sammen med grønnsakene når det er 10 minutter igjen av steketiden. Ekstra godt blir det også med biter av fetaost eller hvit geitost! 

Passer også perfekt til fisk - legg biter av gourmet torsk oppå grønnsakene og sett hele formen inn i ovnen. 

Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Dine opplysninger
*
*
* Obligatoriske felt
Din vurdering
Vurder oppskriften
*
*
* Obligatoriske felt
Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften