Våre utvalgte rosenkål

Findus rosenkål er av beste kvalitet, valgt ut til deg av den som kan det best – bonden! De er høstet på sitt beste på norske gårder, ferskdampet og fryst raskt ned, for den beste smaken og kvaliteten. 

Rosenkål er klassisk tilbehør til for eksempel viltkjøtt og kalkun, men er ofte en undervurdert liten kålvekst. Rosenkål har et høyt innhold av vitamin C, K og folat (vitamin B9), og inneholder i tillegg masse fiber. Det vanligste er å koke eller dampe rosenkålen, men du kan også steke eller woke den. Det viktigste er at den ikke blir overkokt, da blir nemlig smaken mer bitter.

Hva med å ovnsbake rosenkål, med hvitløk og chili, eller bruke den i fløtestuing med sopp og løk? Se flere oppskriftsforslag nedenfor. 

Slik tilbereder du

KOKE: 
Kok opp en kjele med litt vann. Hell i den dypfryste rosenkålen fra posen og legg på lokket. La rosenkålen koke i 5 minutter. Hell av vannet, og server! Dersom du ikke har induksjonstopp, kan dette ta litt lenger tid.
Tips: Tilsett gjerne litt smør og salt i vannet, det gir en ekstra god smak.

DAMPKOKE: 
Sett dampristen i en kjele og fyll kaldt vann opp til risten. Kok opp vannet og legg den dypfryste rosenkålen på dampristen. Damp rosenkålen under lokk i ca. 5 min. 
Rosenkålen er nå klar til servering!

STEKE:

Ha litt olje og rosenkål i en varm, stor stekepanne. Vend rosenkålen jevnlig under steking i 6 til 7 minutter. Sett gjerne ned varmen mot slutten og ha i litt smør og salt. 

Tips: Dryss over litt stekt bacon ved servering. 

 

OVNSBAKE:
Rosenkål egner seg godt til å steke i ovn. Sett stekeovnen på 200 grader. Del rosenkålhodene i to eller fire. Ha de i en ildfast form med olivenolje, salt og pepper. Stek de i ca. 15 minutter, eller til de er møre og gyldne. 
Tips: Del opp noen fedd hvitløk og bak sammen med rosenkålen for mer smak. Drypp over litt balsamico før servering.

Ingredienser

Rosenkål 100 %

Fra norske gårder.

Merk at det alltid er innholdsfortegnelsen og næringsverdien på forpakningen som gjelder. 

Nyt Norge logo
Energi 130kJ/30kcal
Fett 0.6 g
hvorav mettet fett 0.1 g
Korbohydrater 4 g
hvorav sukkerarter 4 g

Kostfiber

3.5 g
Protein 5 g
Salt 0 g
Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Dine opplysninger
*
*
* Obligatoriske felt
Din anmeldelse
Anmeld produktet
*
*
* Obligatoriske felt
Dersom din tilbakemelding gjelder en reklamasjon, og ikke en anmeldelse av produktet, vennligst benytt vårt reklamasjonskjema.