Ingredienser
Slik gjør du
- Brun kjøttet i 3 ss smør, og rør inn ca. 3 ss hvetemel.
- Tilsett 7 dl kaldt vann og 1 buljongterning.
- Kok opp under omrøring og la småkoke i ca. 5 minutter.
- Ha i Perfekt til Lapskaus grønnsaksblandingen og rør forsiktig.
- La koke på middels varme i 8 minutter.
- Smak til med litt salt og pepper, sukkerkulør tilsettes for farge.
Serveringstips
Har du ikke sukkerkulør? Kutt ned på saltet og ha i en dæsj med soyasaus i stedet for. Det gir ikke like mørk farge, men litt.
Vær matsmart!
Lag dobbel porsjon når du først er i gang, så har du middag til senere i uka. Du kan også fryse ned restene, så har du enda raskere middag en annen dag. Bare husk å ta opp av fryseren og sett i kjøleskapet kvelden i forveien eller på morgenen.
Du kan fint supplere med eventuelle passende rester du har i kjøleskapet. Ble det noen kokte poteter igjen fra middagen dagen før? Kutt de opp i passende biter og ha de i kjelen mot slutten av koketiden. Å bruke opp råvarer og matrester du har i kjøleskapet før de eventuelt går i søpla/komposten er bra for både lommeboka di og miljøet!