Loaded fries av grønnsaker

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad
Loaded fries av grønnsaker

Loaded Fries grønnsak-style! Gode grønnsaker; aspargesbønner, gulrot og pastinakk med sprø tempurapanering, toppet med digg tilbehør som salsa, cheddarsaus og syltet løk. Skikkelig kosemat!
Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

1 
glass 
salsasaus
2 
dl 
cheddarsaus
1 
stk 
avokado
syltet rødløk
nachochips
1 
stk 
lime
Koriander

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 225°C. Fordel grønnsaksfries utover et brett med bakepapir. Stek midt i ovnen i 8-10 minutter i varmluftsovn og 10-12 minutter med over- og undervarme.  
  2. Varm opp cheddarsaus (eller se tips under for å lage selv) og kutt avokado i terninger. 
  3. Topp grønnsaksfriesene med salsa, cheddarsaus, avokado, syltet rødløk, nachochips og koriander. Kutt lime i båter og legg på fatet. 

  4. Server resten av sausene og nachochips i skåler, og "dig in". Håper det smaker!

Serveringstips

Syltet rødløk lager du slik; Kutt rødløk i tynne skiver og ha over på et glass. Kok opp en lake med 1 del eddik,  2 deler sukker, 3 deler vann. Ta av platen når sukkeret er oppløst og hell laken over på glasset med løk. Sett på et tett lokk og la det avkjøle seg. Løken er klar etter et par timer, men er enda bedre dagen etter. Oppbevar glasset i kjøleskapet.

Cheddarsaus lager du slik: smelt 2 ss smør i en kjele,ha i 2 ss mel og rør inn. Spe med 2 dl melk, litt etter litt, la sausen tykne mellom hver gang du sper. Smak til med litt salt og evt. litt kayennepepper, og rør inn 150g revet cheddarost. Vær forsiktig med varmen etter at du har hatt i osten. 

Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Dine opplysninger
*
*
Din vurdering
Vurder oppskriften
*
*
Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften