Ingredienser
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 225°C. Fordel grønnsaksfries utover et brett med bakepapir. Stek midt i ovnen i 8-10 minutter i varmluftsovn og 10-12 minutter med over- og undervarme.
- Varm opp cheddarsaus (eller se tips under for å lage selv) og kutt avokado i terninger.
Topp grønnsaksfriesene med salsa, cheddarsaus, avokado, syltet rødløk, nachochips og koriander. Kutt lime i båter og legg på fatet.
Server resten av sausene og nachochips i skåler, og "dig in". Håper det smaker!
Serveringstips
Syltet rødløk lager du slik; Kutt rødløk i tynne skiver og ha over på et glass. Kok opp en lake med 1 del eddik, 2 deler sukker, 3 deler vann. Ta av platen når sukkeret er oppløst og hell laken over på glasset med løk. Sett på et tett lokk og la det avkjøle seg. Løken er klar etter et par timer, men er enda bedre dagen etter. Oppbevar glasset i kjøleskapet.
Cheddarsaus lager du slik: smelt 2 ss smør i en kjele,ha i 2 ss mel og rør inn. Spe med 2 dl melk, litt etter litt, la sausen tykne mellom hver gang du sper. Smak til med litt salt og evt. litt kayennepepper, og rør inn 150g revet cheddarost. Vær forsiktig med varmen etter at du har hatt i osten.