Søtpotetfries

Søtpotetfries og fiskepinner
10 min
forberedelsestid
25 min
tilberedelsestid
Lett
4
Porsjoner

Slik lager du søtpotetfries i ovn

Sprø og gode søtpotetfries!

Gjerne la søtpotetfriesen ligge i kaldt vann i kjøleskapet et par timer før steking (eller over natten) - da er det lettere å få den sprø.

Slik gjør du

  1. Skrell og skjær søtpoteten i fries-størrelse. Legg dem i kaldt vann i kjøleskapet i minst 30 minutter. Gjerne over natten.

  2. Varm ovnen til 220°C grader, varmluft.
  3. Hell vannet av søtpotetene og putt dem i en bolle. Ha i maizena, olje og salt. Bland godt.
  4. Fordel fries på en stekeplate med bakepapir. Stekes på 220 grader varmluft i cirka 25 minutter.

Tip!

  • Server gjerne med fiskepinner og en god agurksalat.

    Agurksalat lager du slik:
    Bland 0,5 ts sukker, saften av en halv sitron, 1 ss olivenolje og en klype salt i en skål. Skjær 1 stk agurk i skiver og vend dem i dressingen.

Ingredienser

3 
stk
 
søtpoteter
3 
ss
 
rapsolje
3 
ss
 
maizena
Flaksalt

Lagde du denne oppskriften? Gi oss en anmeldelse!

Vennligst oppgi litt ekstra informasjon:
* Obligatoriske felt
* Obligatoriske felt