Syltet gulrot

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Syltet gulrot

Syltede gulrøtter er spennende tilbehør til flere typer mat. Syltede grønnsaker (pickles) er en konserveringsmetode som gir grønnsakene en sursøt smak, godt egnet til både kjøtt og fisk.
Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

200 
gr
 
babygulrøtter
0.4 
dl
 
hvitvinseddik
0.8 
dl
 
sukker
0.4 
dl
 
vann
1/2 
ts
 
salt
1/2 
ss
 
fennikelfrø
1/2 
ss
 
hakket dill

Slik gjør du

  1. Kok opp en lake med eddik, sukker, vann og fennikelfrø.
  2. Tilsett gulrøttene og kok opp.
  3. Trekk vekk fra varmen med en gang det har kokt opp.
  4. Tilsett dill og la dette stå og trekke litt, eller evt. ha rett på glass for oppbevaring.
  5. Oppbevares i tette glass i kjøleskapet.

Serveringstips

Smaken kan varieres; bytt ut fennikelfrøene og dill med for eksempel ingefær eller jalapeños.

For lengre holdbarhet fyll de syltede gulrøttene på glass som du steriliserer (koker), og oppbevar de kjølig.

Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Dine opplysninger
*
*
* Obligatoriske felt
Din vurdering
Vurder oppskriften
*
*
* Obligatoriske felt
Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften