Røsti med brokkoli, blomkål og hvitløksbakte tomater

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Røsti med brokkoli, blomkål og hvitløksbakte tomater

Røstie med grønt innslag og fantastisk gode stekte klasetomater
Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

600 
gr 
poteter, skrelte
300 
gr 
brokkoli
Vara Finaste Gron Sparris
1 
stk 
2 
stk 
egg
1 1/2 
hvetemel
1 1/2 
ts 
salt
 hvit pepper
 smør til steking
 Tomater:
400 
gr 
klasetomater
3 
stk 
hvitløksfedd med skall
2 
ss 
olivenolje
 havsalt, svart pepper og en klype sukker

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader. 

  2. Røsti
    Rør sammen egg og hvetemeli en bolle. 

  3. Rasp potetene, bruk den fine siden av rivjernet. 

  4. Grovhakk brokkoli og blomkål (det gjør ingenting om de fortsatt er ganske frosne). 

  5. Bland brokkoli, blomkål, løk og revet potet inn i røren. Ha i litt salt og pepper og sett til siden. 

  6. Ha i litt salt og pepper
  7. Tomater
    Legg tomatene på et stekebrett med bakepapir og drypp over litt olivenolje. Krydre med salt og pepper, og strø over en klype sukker.

  8. Knus hvitløksfeddene med hånden eller knivblad. Legg dem sammen med tomatene.

  9. Sett stekebrettet inn i ovnen og bak tomatene i ca. 10 -12 minutter. 

  10. Mens tomatene står i ovnen steker du røstiene sprø i en stekepanne. Bruk litt smør eller olje under stekingen. 

  11. Server røstiene med bakte varme tomater og gjerne en grønn salat.