Del
Del denne oppskriften

Røsti med brokkoli og hvitløksbakte tomater

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Røstie med grønt innslag og fantastisk gode stekte klasetomater
'
Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
4
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 gr poteter, skrelte
  • 300 gr brokkoli
  • 1 stk løk
  • 2 stk egg
  • 1 1/2 hvetemel
  • 1 1/2 ts salt
  • hvit pepper
  • smør til steking
  • Tomater:
  • 400 gr klasetomater
  • 3 stk hvitløksfedd med skall
  • 2 ss olivenolje
  • havsalt, svart pepper og en klype sukker

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader
  2. Røsti
    Rør sammen egg og hvetemeli en bolle

  3. Rasp potetene, bruk den fine siden av rivjernet
  4. Grovhakk brokkoli
  5. Bland brokkoli, løk og revet potet inn i røren
  6. Ha i litt salt og pepper
  7. Tomater
    Legg tomatene på et stekebrett med bakepapir og drypp over litt olivenolje. Krydre med salt og pepper, og strø over en klype sukker.

  8. Knus hvitløksfeddene med hånden eller knivblad. Legg dem sammen med tomatene.
  9. Sett stekebrettet inn i ovnen og bak tomatene i ca. 10 -12 minutter. 
  10. Mens tomatene står i ovnen steker du røstiene sprø i en stekepanne. Bruk litt smør eller olje under stekingen. 
  11. Server røstiene med bakte varme tomater og gjerne en grønn salat.
Del
Del denne oppskriften
Se våre vilkår og betingelser