Stekt brokkoli og blomkål med chorizo og parmesan

Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad

Stekt brokkoli og blomkål med chorizo og parmesan

Vet du at den beste måten å få sprø grønnsaker på er å steke de? Trikset er å steke på høy varme i nøytral olje, og rør jevnlig. Stekt brokkoli og blomkål er lettlaget tilbehør eller som en enkel rett i seg selv. Topp med noe digg, som for eksempel chorizo og parmesan. Verre enn det er det ikke - det er superenkelt å steke fryste grønnsaker!
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

30 
gr 
revet parmesan
50 
gr 
chorizo
1/2 
stk 
sitron
salt
olivenolje

Slik gjør du

  1. Ha litt rapsolje i en stekepanne og varm til middels sterk varme. 

  2. Stek brokkoli og blomkål under stadig omrøring i ca. 6-7 minutter (til grønnsakene begynner å få en gyllen farge). 

  3. Tilsett hakket chorizo, eller annen spekepølse, mot slutten av steketiden. Skvis over saften fra 1/2 sitron. 

  4. Dryss over revet parmesan og litt salt ved servering. Drypp gjerne over noen dråper med en god olivenolje. Håper det smaker!

Serveringstips

Dryss over granateplekjerner ved servering. Dette gir en ekstra søt crunch på retten!

Ved å holde tilbake chorizoen passer denne retten til vegetarianere - evt. server chorizoen ved siden av så man kan velge.