Fiskegrateng med stekt brokkoli og blomkål

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad
Fiskegrateng med stekt brokkoli og blomkål

En skikkelig hverdagsmiddag! Fiskegrateng og stekte grønnsaker, toppet med godsaker som bacon og parmesan – og det beste: det krever minimal innsats. Enkelt og godt, og én av de anbefalte fiskemiddagene i uka. Vi har stekt blomkål og brokkoli (fordi vi synes det blir veldig godt!), men du kan fint bruke andre grønnsaker. Spiser du ikke kjøtt, eller prøver å spise mindre av det? Se tipsene våre nedenfor.

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

Skivet bacon
Parmesan

Slik gjør du

  1. Stek fiskegratengen på 200ºC, varmluft, i 45 minutter. Ta gratengen ut av ovnen og la den stå og hvile i 5 minutter før servering.

  2. Kutt bacon i mindre biter og stek i en stekepanne. Legg i en skål og sett til side. 

  3. Ha brokkoli og blomkål i stekepannen og stek på høy varme under stadig omrøring. Grønnsakene er ferdig etter ca. 5-6 minutter, når de er gjennomvarme. 

  4. Dryss stekt bacon og parmesan over grønnsakene og server sammen med fiskegratengen. God middag!

Serveringstips

Hvis du ikke spiser kjøtt er det veldig godt å toppe grønnsakene med soltørket tomat! Klassikeren ristede pinjekjerner egner seg også godt som alternativ til topping. 

Du kan selvsagt også bruke en av våre andre fiskegratenger; bare sjekk riktig stekeanvisning på pakken.