Kalkun med smørdampet rosenkål og søtpotetstappe

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Stekt kalkunbryst med tilbehør

Rosenkål og kalkun er en klassiker i jula. Server med en nydelig appelsinsaus og en knalloransje søtpotetstappe og vi lover at det blir god stemning rundt bordet! Vi anbefaler å smørdampe rosenkålen for den siste prikken over i'en. 
Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

4 
stk
 
kalkunfileter
1 
stk
 
stor søtpotet
2 
ss
 
sukker
2 
stk
 
sjalottløk
1 
fedd
 
hvitløk
2 
stk
 
appelsiner
1 
stk
 
sitron
5 
dl
 
kyllingkraft
Smør
Bacon

Slik gjør du

  1. Skrell søtpotet og kutt i mindre biter. Kok opp vann i en kjele og kok søtpotetbitene til de er møre, ca. 10 minutter. Hell av vannet og mos med en stapper eller stavmikser. Smak til med litt smør, salt og pepper. 
  2. Stek kalkunfiletene i en stekepanne, noen minutter på hver side. Legg de over i en ildfast form og sett inn i stekeovnen på 175ºC, la de ettersteke i ovnen i ca. 15 minutter. 
  3. Press saften fra en appelsin og en sitron i en bolle. 
  4. Smelt sukker til karamell i en liten kjele. Tilsett finhakket sjalottløk og hvitløk og stek til det er gyllent. Hell på kyllingkraft og appelsin- og sitronsaft. La sausen koke til den har redusert seg og tyknet litt. 
  5. Når sausen har tyknet litt pisker du inn noen klatter smør (eller jevn med litt maizena). 
  6. Ha litt vann i en kjele med lokk og kok opp. Ha rosenkål og en klatt med smør i kjelen og damp rosenkålen i ca. 4 minutter. 
  7. Server smørdampet rosenkål med kalkun, søtpotetstappe og appelsinsaus.Topp gjerne rosenkålen med litt sprøstekt bacon. Håper det smaker!

Serveringstips

Har du kalkunrester? Etter nyttårsmiddagen kanskje? Da er denne oppskriften perfekt! Legg kalkunkjøttet i en form og dekk til med folie. Varm opp i stekeovnen på ca. 175 grader i 10-5 minutter. 

Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Dine opplysninger
*
*
* Obligatoriske felt
Din vurdering
Vurder oppskriften
*
*
* Obligatoriske felt
Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften