Ovnsbakt rosenkål med parmesan

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4

Ovnsstekt rosenkål som godt tilbehør

Lettlaget tilbehør med herlig smak. Server ved siden av for eksempel kremet pasta, kalkun, torsk, eller svinestek.


Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4

Ingredienser

4 
ss
 
olivenolje
1 
ts
 
hvitløkspulver
0,5 
dl
 
revet parmesan
0,5 
dl
 
brødsmuler
1 
ts
 
pepper
salt og pepper

Slik gjør du

  1. La posen med rosenkål tine litt mens du forvarmer stekeovnen til 200 grader.
  2. Del rosenkålhodene i to eller fire (avhengig av størrelse).
  3. Ha de i en ildfast form og vend inn med olivenolje, salt, pepper, hvitløkspulver, parmesan, og eventuelt brødsmuler.
  4. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Rør om en gang eller to underveis.
  5. De er ferdige når de begynner å få brunlig farge.
  6. Riv eventuelt over litt mer parmesan før servering.

Serveringstips

I stedet for hvitløkspulver kan du la rosenkålen steke sammen med noen hvitløksbåter.

Smak deg frem med mengden krydder og parmesan. Du kan også blande inn 1 ss balsamico med olivenoljen, eller dryppe over litt sitronsaft.

Ønsker du de litt mer sprø kan du la de stå et par minutter under grill (om ovnen din har det) på slutten. Hold øye med de så de ikke blir svidd!

Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Dine opplysninger
*
*
* Obligatoriske felt
Din vurdering
Vurder oppskriften
*
*
* Obligatoriske felt
Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften