Saus til torsk

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Gode sauser til torsk

Torsk kan serveres på mange måter, og det finnes mange sauser som er gode til torsk. Her er to av våre favoritter; soyasmør og kapersmør.

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

- Soyasmør:
100 
gr
 
meierismør
3 
ss
 
soyasaus
1 
stk
 
sjalottløk
1 
fedd
 
hvitløk, hakket
0,5 
ts
 
fersk ingefær, revet
1 
ss
 
hakket gressløk
Saften av en halv lime
- Kapersmør:
100 
gr
 
smør
1 
stk
 
lite glass kapers
1 
stk
 
sjalottløk, hakket
1 
ss
 
kruspersille, hakket
Saften av en sitron

Slik gjør du

Soyasmør

  1. Brun smøret i en liten kjele til det er nøttebrunt på middels sterk varme (pass på så det ikke blir brent).
  2. Ta av platen og tilsett soyasaus, hakket hvitløk, sjalottløk og revet ingefær.
  3. Ved servering varm opp smøret til under kokepunktet og tilsett hakket gressløk og saften fra ca  ½ lime.

Kapersmør

  1. Tilsett kapers (ikke laken), finhakket sjalottløk og persille.
  2. Brun smøret i en liten panne eller kjele til det er nøttebrunt.
  3.  Varm alt sammen, smak til med presset sitronsaft og serveres sammen med stekt fisk. Perfekt til torsk!
    Hva våre kunder mener
    Skriv en anmeldelse
    Dine opplysninger
    *
    *
    * Obligatoriske felt
    Din vurdering
    Vurder oppskriften
    *
    *
    * Obligatoriske felt
    Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften