Saus til torsk

Torsk med rosenkål, poteter og kapersmør
10 min
forberedelsestid
10 min
tilberedelsestid
Lett
4
Porsjoner

Gode sauser til torsk

Torsk kan serveres på mange måter, og det finnes mange sauser som er gode til torsk. Her er to av våre favoritter; soyasmør og kapersmør.

Slik gjør du

    Soyasmør

    1. Brun smøret i en liten kjele til det er nøttebrunt på middels sterk varme (pass på så det ikke blir brent).
    2. Ta av platen og tilsett soyasaus, hakket hvitløk, sjalottløk og revet ingefær.
    3. Ved servering varm opp smøret til under kokepunktet og tilsett hakket gressløk og saften fra ca  ½ lime.

    Kapersmør

    1. Tilsett kapers (ikke laken), finhakket sjalottløk og persille.
    2. Brun smøret i en liten panne eller kjele til det er nøttebrunt.
    3.  Varm alt sammen, smak til med presset sitronsaft og serveres sammen med stekt fisk. Perfekt til torsk!

    Ingredienser

    - Soyasmør:
    100 
    gr
     
    meierismør
    3 
    ss
     
    soyasaus
    1 
    stk
     
    sjalottløk
    1 
    fedd
     
    hvitløk, hakket
    0,5 
    ts
     
    fersk ingefær, revet
    1 
    ss
     
    hakket gressløk
    Saften av en halv lime
    - Kapersmør:
    100 
    gr
     
    smør
    1 
    stk
     
    lite glass kapers
    1 
    stk
     
    sjalottløk, hakket
    1 
    ss
     
    kruspersille, hakket
    Saften av en sitron

    Lagde du denne oppskriften? Gi oss en anmeldelse!

    Vennligst oppgi litt ekstra informasjon:
    * Obligatoriske felt
    * Obligatoriske felt