10 min
forberedelsestid
10 min
tilberedelsestid
Lett
4
Porsjoner
Gode sauser til torsk
Torsk kan serveres på mange måter, og det finnes mange sauser som er gode til torsk. Her er to av våre favoritter; soyasmør og kapersmør.
Slik gjør du
Soyasmør
- Brun smøret i en liten kjele til det er nøttebrunt på middels sterk varme (pass på så det ikke blir brent).
- Ta av platen og tilsett soyasaus, hakket hvitløk, sjalottløk og revet ingefær.
- Ved servering varm opp smøret til under kokepunktet og tilsett hakket gressløk og saften fra ca ½ lime.
Kapersmør
- Tilsett kapers (ikke laken), finhakket sjalottløk og persille.
- Brun smøret i en liten panne eller kjele til det er nøttebrunt.
- Varm alt sammen, smak til med presset sitronsaft og serveres sammen med stekt fisk. Perfekt til torsk!
Ingredienser
- Soyasmør:
100
gr
meierismør
3
ss
soyasaus
1
stk
sjalottløk
1
fedd
hvitløk, hakket
0,5
ts
fersk ingefær, revet
1
ss
hakket gressløk
Saften av en halv lime
- Kapersmør:
100
gr
smør
1
stk
lite glass kapers
1
stk
sjalottløk, hakket
1
ss
kruspersille, hakket
Saften av en sitron