Del
Del dette produktet

Butterdeig

{09AC2E90-44DC-4550-AE3D-9C4A7D5201B6}

Butterdeig kan brukes til både paier, kaker og croissanter, middagsretter og snacks! Når du steker butterdeigen, blir resultatet luftig, med en sprø overflate. 

Det å lage sin egen butterdeig, eller smørdeig, synes mange er tungvint og litt komplisert. Det er en av grunnene til at Findus Butterdeig er så kjekt å ha i fryseren! Da slipper du klinet med mel og smør. De ferdige deigplatene kan brukes til alt fra kaker og desserter til innbakt fisk og middagsterter. Det er også veldig lett å lage en velsmakende dessert eller pai/terte til kakebordet – for eksempel med frukt og vaniljekrem. 

Tips: 

Salte nøttepinner – enkel snacks av butterdeig

Sett stekeovnen på 225 grader. Ta ut 3 plater butterdeig, la de tine på kjøkkenbenken i 15–20 minutter. Mens platene tiner, grovhakker du nøtter, for eksempel en blanding av 100 g salte peanøtter/cashewnøtter og 100 g pistasjnøtter. Kjevle ut de halvtinte butterdeigsplatene litt, og pensle de med ett sammenvispet egg. Strø over nøtteblandingen og flaksalt (etter smak). Skjær platene i strimler, og legg de på bakepapirkledd stekeplate. Stekes midt i ovnen i 5–10 minutter, til de blir gyldne. Nøttepinnene kan også fryses – varm de raskt i ovnen før servering. 

Slik tilbereder du

Fra dypfryst: Legg de dypfryste platene på bakepapir og stek på 200°C i ca. 20 min.
Bearbeidet: Deigen kan kjevles ut 2–3 cm i lengden og bredden, men må først tines i ca. 20 min. Stek på 200°C i ca. 15 min.
 


Ingredienser

Hvetemel, margarin [rapsolje, palmeolje, vann, salt, emulgeringsmiddel (E471*), surhetsregulerende middel (sitronsyre), aroma], vann, salt. 

Kan inneholde spor av egg

*vegetabilsk opprinnelse



Næringsverdi per 100g

Energi 1560 kJ/370 kcal
Fett 25 g
hvorav mettet fett 10.5 g
Karbohydrat 31 g
hvorav sukkerarter 0.7 g
Fiber 1.5 g
Protein 5.5 g
Salt 0.8 g