Kylling og grønnsaksnuggets med dipp

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad
Kylling og grønnsaksnuggets med dipp

Kyllingfilet er en klassiker på mange middagsbord, og noe de aller fleste liker, men synes du det er vanskelig å variere grønnsakene? Hva med å prøve noe nytt, og ikke minst enkelt – grønnsaksnuggets! Sprø grønnsaker på en helt ny måte – som det er stor sjanse for at "grønnsakskresne" også liker. Server med litt salat og en dipp, for en enkel og digg middag. 

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

2 stk 
kyllingfileter
1 
pose 
blandet salat
1/2 stk 
rødløk
2 stk 
tomater
Chili 
Lime 
Salt og pepper 

Slik gjør du

  1. Varm stekeovnen til 225°C. Legg kyllingfiletene på et stekebrett med bakepapir, krydre med litt salt og pepper. Sett inn midt i ovnen og stek i  ca. 10 minutter. 

  2. En superenkel tomatssalsa lager du raskt mens kyllingen står i ovnen: Finhakk tomat og rødløk og ha i en bolle. Smak til med salt, pepper og limesaft. Ha i finhakket chili eller chilikrydder etter ønske. Evt. kan du ha i litt tacokrydder. 

  3. Når kyllingfiletene har stekt ca. 10 minutter legger du grønnsaks-nuggets på samme stekebrett, og steker alt videre i 10–12 minutter. 

  4. Server kylling og grønnsaks-nuggets sammen med grønn salat og tomatsalsa-dippen. Håper det smaker!

Serveringstips

For en enda enklere dipp – bruk tacosaus. 

I salaten kan du gjerne kvitte deg med det du har av salat- eller grønnsaksrester i kjøleskapet.