Risotto med sopp, erter og spinat

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad
Risotto med sopp, erter og spinat

Risotto til middag eller som forrett

Risotto kan varieres nesten i det uendelige. Tradisjonelt ble det servert som forrett i Italia, men det kan også serveres som hovedrett og tilbehør. Laget på god arborioris blir risottoen tykk og kremete. Det kan ta litt tid å lage, men når du får en skikkelig god risotto-rett er det verdt tiden!

Denne risotto-oppskriften er med sopp, spinat og erter, noe som gjør at du får i deg både kostfiber, vitamin C og D og protein. Slik oppskriften står passer den for vegetarianere, men den kan også enkelt tilpasses til veganere – se tips lenger ned.

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

2 
ss 
Olivenolje
1-2 
stk 
sjalottløk
 (hakket)
1 
hvitløksfedd
 (finhakket)
50 
gr 
sjampinjong
 (skivet)
80 
gr 
spinat
 (frossen, eller fersk babyspinat)
2 
dl 
risotto ris (arborio)
2 
dl 
grønnsaksbuljong
 (alt. grønnsakskraft)
0,5 
dl 
fløte
40 
gr 
parmesan
 (revet)
Salt og pepper
Litt persille til å drysse over

Slik gjør du

  1. Hakk opp løk og hvitløk.
  2. Ha olivenolje i en kjele.
  3. Tilsett løk og hvitløk og fres dette til det blir blankt.
  4. Ha i risen og surr dette på svak varme til den blir blank og tilsett halvparten av buljongen. Rør i risottoen underveis, tilsett væske litt og litt.

  5. Mens dette koker på svak varme kutter du opp sjampingjong og gjør klar spinaten.

  6. Etter ca femten minutter koketid tilsetter du spinat, erter og sjampinjong.
  7. Ha i resten av væsken og rør videre. Risottoen blir kremet ved røring.

  8. Ha i revet parmesan og litt fløte til slutt slik at den ikke blir for tykk. Smak til med salt og pepper. Den skal være kremet og litt løs i konsistens og risen skal være ørlite al dente (fast men ikke hard). Dryss litt persille over og server!

Serveringstips

To smaksvarianter: Rør inn hakket persille sammen med parmesan helt på slutten. Eller: Dryss hakket fersk mynte over før servering.

Du kan bruke ulike typer sopp, og gjerne blande. Både aromasopp, kantarell og steinsopp egner seg fint i denne oppskriften.

Vil du servere grønn risotto? Gi ertene et raskt oppkok ved siden av mens væsken koker inn i risottorisen. Mos halvparten av ertene med gaffel eller stavmikser. Bland inn både de moste og hele ertene i risen når væsken har trukket seg inn.  

Risotto med sopp og erter for veganere

Bruk en god plantebasert matolje, og dropp parmesanen. Eventuelt bruk vegansk parmesan hvis du har laget selv eller kjøpt. Det går også an å drysse over litt finhakkede cashewnøtter eller pinjekjerner. 

Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Dine opplysninger
*
*
* Obligatoriske felt
Din vurdering
Vurder oppskriften
*
*
* Obligatoriske felt
Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften