Ingredienser
2
ss
rapsolje
1
ss
smør
200
gr
chèvre / fetaost
3-4
stk
fersk fiken
1
dl
valnøtter
0,5
pose
ruccola
(eller etter smak)
Honning-vinaigrette:
1
dl
olivenolje
2
ss
eplecidereddik
2
ss
honning
Fingersalt
Pepper (kvernet)
Slik gjør du
Forberedelser
- Ta rosenkålposen ut av fryseren så de tiner litt til du skal dele dem.
- Sett stekeovnen på 230 grader.
- Bland sammen alle ingrediensene til vinaigretten. Smak til med salt og pepper og sett til side.
Ristede valnøtter
- Grovhakk valnøttene.
- Rist (stek) de hakkede nøttene i tørr panne på middels varme under omrøring.
Sett til side.
Rosenkålsalaten
- Del opp fiken i tynne båter.
- Skjær rosenkål-hodene i to (eller i fire om de er store), og legg i en bolle.
- Varm en stekepanne med litt rapsolje og stek til de begynner å få litt farge.
- Tilsett smøret i panna og la det brunes med rosenkålen. Ta rosenkålen av varmen, og la stå.
- Smuldre chèvre utover på bakepapir, og la stå i stekeovnen i ca. 7-8 minutter til osten begynner å smelte.
Følg nøye med de siste minuttene så osten ikke blir brent. - Bland sammen rosenkål, fiken, valnøtter og ruccola.
Hell over honning-vinaigretten og bland forsiktig sammen.
Anrett på tallerken eller serveringsfat, og dryss chèvre over.
Smak til med kvernet pepper og salt.
Serveringstips
Den søte honningen går veldig godt sammen med den litt skarpere smaken fra chèvre. Synes du allikevel chèvre blir for kraftig i smaken, kan du bruke vanlig naturell kremost, ricotta eller fetaost i stedet for.
Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften