Rosenkålsalat med chèvre og fiken

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
3
Vanskelighetsgrad

Stekt rosenkål med honning-vinaigrette, chèvre, valnøtter og fiken

La den lille rosenkålen briljere som del av en nydelig forrett eller spennende smårett på en fest-buffet! I selskap med fiken, chèvre og ruccola er dette en salat som tar seg lekkert ut. Prøv den til en av julens selskap eller på nyttårsaften!

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
3
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

2 
ss
 
rapsolje
1 
ss
 
smør
200 
gr
 
chèvre / fetaost
3-4 
stk
 
fersk fiken
1 
dl
 
valnøtter
0,5 
pose
 
ruccola
 
(eller etter smak)
 
Honning-vinaigrette:
1 
dl
 
olivenolje
2 
ss
 
eplecidereddik
2 
ss
 
honning
Fingersalt
Pepper (kvernet)

Slik gjør du

Forberedelser

  1. Ta rosenkålposen ut av fryseren så de tiner litt til du skal dele dem.
  2. Sett stekeovnen på 230 grader.
  3. Bland sammen alle ingrediensene til vinaigretten. Smak til med salt og pepper og sett til side.

Ristede valnøtter

  1. Grovhakk valnøttene.
  2. Rist (stek) de hakkede nøttene i tørr panne på middels varme under omrøring. 
    Sett til side.

Rosenkålsalaten

  1. Del opp fiken i tynne båter.
  2. Skjær rosenkål-hodene i to (eller i fire om de er store), og legg i en bolle.
  3. Varm en stekepanne med litt rapsolje og stek til de begynner å få litt farge.
     
  4. Tilsett smøret i panna og la det brunes med rosenkålen. Ta rosenkålen av varmen, og la stå.
  5. Smuldre chèvre utover på bakepapir, og la stå i stekeovnen i ca. 7-8 minutter til osten begynner å smelte.
    Følg nøye med de siste minuttene så osten ikke blir brent.
  6. Bland sammen rosenkål, fiken, valnøtter og ruccola.
    Hell over honning-vinaigretten og bland forsiktig sammen.
    Anrett på tallerken eller serveringsfat, og dryss chèvre over.
    Smak til med kvernet pepper og salt.

    Serveringstips

    Den søte honningen går veldig godt sammen med den litt skarpere smaken fra chèvre. Synes du allikevel chèvre blir for kraftig i smaken, kan du bruke vanlig naturell kremost, ricotta eller fetaost i stedet for.
    Hva våre kunder mener
    Skriv en anmeldelse
    Dine opplysninger
    *
    *
    * Obligatoriske felt
    Din vurdering
    Vurder oppskriften
    *
    *
    * Obligatoriske felt
    Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften