Slik lager du skikkelig sprøtt og godt tilbehør til grillmaten på bare 10 min!

Hele familien vil elske Findus Sprøbakte Grønnsaksfries, som er en helt ny måte å spise grønnsaker på. Sprøtt og skikkelig digg!

Mens vi om sommeren ofte legger hamburgere, pølser og kylling på grillen, er det litt mer vrient å følge opp med et variert og grønt tilbehør som hele familien liker. Ofte er det potetsalat eller en annen grønn salat som settes frem, noe som sjelden er barnas favoritt.

Findus Sprøbakte Grønnsaksfries passer perfekt til grillmaten familien allerede har på menyen. Med gulrøtter, aspargesbønner og pastinakk pakket inn i en knasende sprø tempura-panering, tar det ikke lang tid før både barn og voksne har funnet seg en ny grønnsaksfavoritt og et godt alternativ til chips, pommes frites eller potetsalat. 

5 tips til grillmiddager med tilbehør

Da VG testet Findus Sprøbakte grønnsaksfries i februar 2020, ga de nyheten terningkast 5 og uttalte at «dette smakte godt!».

Vi mener at maten du liker blir enda bedre med grønnsaker du liker - derfor har vi funnet frem til familiens fem favorittmiddager i sommer, kombinert med våre favorittgrønnsaker. Og psst! Sprøbakte Grønnsaksfries er 100 % vegansk!

Tips 1: Saftig burger med grønnsaksfries

En gang imellom (gjerne oftere!) vil det både smake og føles godt å bytte ut vanlig friterte fries med sprøbakte grønnsaksfries.

Enten du velger å grille burgerne ute eller steke dem i panna, har du skikkelig sprø og digge grønnsaker klare på kun 10 minutter.

Tips 2: Ekstra digge pølser og fries

Vi er enige om at sprøstekt løk ikke bør være den eneste grønnsaken på barnas pølsetallerken i sommer?

Tempura-paneringen på våre sprøbakte grønnsaksfries betyr at du alltid får skikkelig sprø og digge grønnsaker med en myk kjerne inni. Rett og slett digge grønnsaker som alle liker!

Tips 3: Kyllingklubber med fries og mangosalsa

Saftige kyllingklubber sammen med en frisk mangosalsa er kanskje selve definisjonen på sommermat?

Legger du Sprøbakte Grønnsaksfries til i ligningen, får du saftigheten fra kjøttet, friskheten fra salsaen og det knasende sprø fra grønnsakene – la sansene slå seg løs!

Tips 4: Grillet kyllingfilet med mangosalat og digge grønnsaker

Få ting gir mer sommerfølelse enn grillet kylling og friske, gode smaker! Hva med å overraske familien med å server skikkelig sprø grønnsaker til?

Og du - denne middagen er like god med grillet laks eller torsk til! Eller kanskje enda bedre når vi tenker oss om. Et godt tips er å grille fisken på skiver av sitron - det gjør grillingen lettere og gir en frisk og god smak. 

Tips 5: Ekstra sprø Fish & Chips

La gå, det er ikke alle middager som grilles. Likevel må klassikeren Fish & Chips sies å være blant de mest spiste middagsrettene også om sommeren.

Enten du foretrekker fiskefileten med eller uten panering, vil en god ertepuré sammen med en dæsj syrlighet fra sitron og skikkelig sprø grønnsaker gi deg en god avveksling fra de litt tyngre grillmiddagene med mye rødt kjøtt.