Grønnsaker til lammestek

Rotgrønnsaker passer ypperlig til lam!



For mange blir det liksom ikke ordentlig høst eller påske uten lam til middag en dag. Men; hva slags grønnsaker er egentlig godt til lammesteka? Og gjerne litt lettvint, så du slipper å bruke så mye tid på kjøkkenet?

Rotgrønnsaker er et sikkert valg. Det enkleste er ofte å ovnsbake grønnsakene sammen med lammesteken, gjerne tradisjonsrikt akkompagnert av rosmarin og hvitløk. Da får grønnsakene god smak fra lammesjyen. 

Blandede grønnsaker til lam


Bruk en ferdig grønnsaksblanding som basis

Et hint av sødme kan ofte bli veldig godt ved siden av lammet. Bruk en av våre ferdige grønnsaksblandinger som utgangspunkt, og legg til flere typer grønnsaker, som:

  • søtpotet
  • ferske beter, gjerne både rødbeter og polkabeter
  • aubergine
  • zucchini

Rester igjen av lammesteka?


Slik kan du bruke opp lamme-restene

  • Lag lamme-lapskaus – bruk denne raske oppskriften som utgangspunkt
  • Skjær opp kjøttet i biter og lag lamme-pita servert med grønnsaksfries
  • Strimle kjøttet og server på sandwich med hjemmelaget remulade til lunsj

Flere Oppskrifter til inspirasjon: