Sunn middag gjort enkelt!

Sjekk ut våre middagstips om du ønsker å finne på noe enkelt og samtidig passe sunt. For en sunn middag trenger ikke å innebære mye jobb eller å være komplisert! Har du dårlig tid, kan du hoppe til oppskriftsforslagene nedenfor, eller så kan du lese noen tips om hvordan du kan ha et balansert kosthold i hverdagen først.

Slik kan du spise sunn middag i en travel hverdag!

Uansett hvilken fase av livet du er i, kan det være vanskelig å prioritere å lage sunne måltider. Ofte tyr vi til noen retter gang på gang. Å spise god, sunn middag trenger ikke å være hverken tungvint eller vanskelig. La deg inspirere av våre tips og oppskrifter til å spise variert, sunn hverdagsmat!

Spis fisk!

Vi er ikke flinke nok til å spise fisk i Norge. Kort fortalt bør man spise fisk 2–3 ganger i uka. Lurer du på hvorfor, kan du lese mer her om hvor mye fisk vi bør spise. Panert fisk, som for eksempel fiskepinner, kan fint være del av et sunt og balansert måltid.  

Sunn mat er ikke kjedelig

Tenker du at det er kjedelig å spise sunt? Ser du for deg ihjelkokte poteter og vasne gulrøtter? Da er det på tide å finne ny inspirasjon! Fargerike salater som tilbehør, knasende sprø grønnsaker året rundt, ovnsbakt fisk i smakfulle sauser og spennende vegetarretter er bare noe av det du kan la deg bli inspirert av blant våre oppskrifter.

Rask middag kan også være sunn

Se etter produkter merket med Nøkkelhull, eller tenk «grønt + grovt» i tillegg, så er du et godt stykke på vei til å ha et balansert måltid. Og: er flertallet av middagene i uka balanserte og rike på gode næringsstoffer, trenger du ikke ha dårlig samvittighet dersom en dag ikke er like sunn.

Spis smart

På travle dager er det ekstra viktig å spise smart, for å få nok energi til å holde det gående. Ofte er det en dag i uka som er mer hektisk enn andre, så prøv å planlegg ukemenyen deretter. Mat med mye kostfiber (for eksempel erter, bønner, kikerter, bygg og grovbrød) [1] gir langvarig energi. Hvis tiden ikke strekker til, hva med å prøve en av våre World Selection-panneretter?

Noen av våre utvalgte oppskrifter på sunne middager

Det er ofte små grep som skal til for å spise litt sunnere. Her er noen av våre favoritt-oppskrifter på middager som gir deg god samvittighet, og som passer inn i hverdagen. [1] Kilde: NHI, kosthold