Del
Del denne oppskriften

Smakfull kyllingwok

Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
Lag wok til middag med forførende orientalske smaker, og gled deg til en eksotisk rett på tallerkenen. Her er en wok-oppskrift som er lett å lage, og enkelt kan varieres. Hvorfor ikke bruke den som utgangspunkt til å prøve deg frem med ulike ingredienser? Selv om oppskriften heter kylling-wok, kan du jo prøve med for eksempel scampi, eller tofu for en vegetarisk wok. Stek grønnsakene raskt på høy varme, tilsett woksaus eller krydder du liker best, og på 1-2-3 er det asiatisk lykke rundt middagsbordet. Velbekomme!
'
Tilberedelsestid
4
Antall porsjoner
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

  • 1 Wok Frisk
  • 1 ss olje
  • 2 ss soya
  • 4 ss ingefær- og sitrongressaus
  • 400 gr kylling
  • 1 stk lime
  • ris

Slik gjør du

  1. Kok ris etter anvisning på pakken. 

  2. Skjær kyllingen i strimler. Varm en stekepanne til medium varme og stek kyllingen i pannen med litt olje. Ta kyllingen ut av pannen.

  3. Wok grønnsakene på høy varme i 5-6 min.

  4. Tilsett kyllingen, ingefær- og sitrongressaus og soyasaus. Får du ikke tak i ingefær- og sitrongressaus kan du fint erstatte med finhakket ingefær. 

  5. Ha over saften fra limen og vend godt.

     

Serveringstips

Serveres med nykokt ris.

Har du ikke ingefær- og sitrongressaus, kan du bruke krydderblanding med tilsvarende smaker. Følg anvisning på krydderposen.

 

Del
Del denne oppskriften