Hvordan koke rosenkål

Rosenkål hører for mange julen til. Det er imidlertid en kanskje litt undervurdert grønnsak vi gjerne kan spise mer av, oftere! Rosenkål kan både kokes, stekes og smørdampes.

Her forteller vi deg hvordan du koker rosenkål, og gir deg oppskrifter til inspirasjon!

Koke rosenkål – slik gjør du

Det er enkelt å koke rosenkål. Bruker du frossen rosenkål fra Findus, er den ferdig renset.

Har du kjøpt fersk rosenkål, må du kanskje rense de først ved å kutte av de brune endene og fjerne de ytterste bladene. Det er også en fordel om kålhodene har omtrent samme størrelse.

  1. Kok opp litt vann i en passe stor kjele (størrelsen kommer an på hvor mye rosenkål du skal koke).
  2. Ha rosenkålen i vannet og legg på lokk.
  3. La rosenkålen koke i ca. 5 minutter (tiden varierer etter bl.a. størrelsen). Det er bedre at de kokes litt kort, enn for lenge.
  4. Hell av vannet.

Rosenkål koketid

  • Frossen rosenkål skal koke i ca. 5 minutter.
  • Fersk rosenkål kan trenge å kokes i alt fra 4 til 10 minutter.

Hvordan vet du at de er ferdig kokt? Kålhodene skal være møre, men ikke myke og vasne – stikk en kniv/gaffel inn i kålhodene for å sjekke.

Visste du dette om rosenkål?

De små rosenkålhodene er faktisk proppfulle av gode næringsstoffer! De har høyt innhold av vitamin C, K og folat, og masse kostfiber.

Rosenkål har, kanskje i takt med økende interesse for vegetarmat, fått et oppsving i popularitet. Det er mange spennende måter å inkludere rosenkål i kostholdet på.

Flere oppskrifter med rosenkål