Ovnsbakt torsk

Ovnsbakt torsk

Ovnsbakt torsk – slik gjør du

Best resultat med bakt torsk får du med halvtinte/opptinte fileter (se nedenfor).

  1. Forvarm ovnen til 175oC  / 150oC varmluft. 
  2. Legg fiskefiletene i en ildfast form eller på bakepapir, krydre etter smak. 
  3. Stek i 16–18 minutter i vanlig stekeovn, eller 13–15 minutter i varmluft.

Steketid kan variere etter ovn og tykkelse på torskefiletene. Torskestykkene er ferdige når de begynner å flake seg.

 

Torsk i ovn – 3 enkle oppskrifter

Steker du torsk i ovnen, er det lett å lage ulike variasjoner. Her er noen superenkle tips:

  • Legg torskefiletene i ildfast fat, og dekk de med et lag pesto (grønn eller rød). Server med grønnsaker  og/eller f.eks. pasta eller ris ved siden av.
  • I en ildfast form legger du fiskefileter som er lett krydret med salt og pepper og cherrytomater. Drypp litt god olivenolje og sitronsaft over fisken, og dryss over hakket basilikum (frossen eller fersk). 
  • Klapp stykkene av torskeloin  tørr med kjøkkenpapir. Krydre den lett med pepper og litt salt. Rull skiver av bacon eller parmaskinke rundt fiskestykkene, og stek i ovnen. 
  • Om fisken er dekket til (med f.eks. bacon) kan det være at den trenger litt høyere temperatur eller litt lenger steketid. 

 

Ofte spurte spørsmål og svar om torsk i ovn

Kan jeg bruke frossen torsk i ovn?

Ja, det kan du, men du får best resultat ved å tine/halvtine den først.

Hvordan lager jeg panert torsk i ovn?

Vi har flere ulike typer ferdig panert torsk som skal tilberedes i ovnen. Du kan også lage det selv, ved å drysse en blanding av f.eks. brødsmuler, salt og pepper på fisken før du setter den i ovnen.

Kan jeg bake torsk i folie?

Ja, absolutt! Da blir den nesten dampet. Legg en klatt smør eller drypp litt god olivenolje på firkanter av folie, legg i biter av ønskede grønnsaker som passer til fisk, legg på fiskebitene, og krydre med salt og pepper. Brett folien slik at åpningen kommer opp.

Hvilken temperatur skal torsk i ovn ha, og hvor lenge skal den steke?

For Findus torsk gourmet som er opptint anbefaler vi 175 grader for vanlig stekeovn i ca. 16–18 minutter, eller varmluft 150 grader i 13–15 minutter. Steketid kan variere, men når torsken lett begynner å flake seg, er den ferdig. Du kan også sjekke med termometer: Torsken bør ha oppnådd en indre temperatur på minimum 60 grader.