Stekt torsk

 

Torsk (både fersk og frossen) kan fint stekes i panne, eller i ovn – da kaller vi det gjerne ovnsbakt torsk. Leser du videre her, forklarer vi enkelt hvordan du kan steke torsk i panne, ulike måter å lage stekt torsk på, og tips til oppskrifter og tilbehør.

Pannestekt torsk – slik gjør du

  • Stekt torsk i panne lager du best fra opptinte fileter. Fisk tiner best i en tett plastpose i kaldt eller lunkent vann i 15–20 minutter.
  • Klapp torskefiletene litt tørre med kjøkkenpapir, og krydre de lett med salt og pepper.
  • Varm opp smør eller olje i middels varm stekepanne, og stek filetene forsiktig i 3–4 minutter på hver side til de får en fin gylden farge og du lett kan skive/flake de.

Melblanding til stekt torsk

Ønsker du å griljere torsken selv, kan du blande mel, salt og pepper på en tallerken. Vend de tinte fiskefiletene i blandingen før du steker de i godt smør. Noen velger å dyppe fisken i sammenvispet egg først for at melblandingen skal sitte bedre, men det går fint uten også.

Panert torsk i stekepanne

Du finner flere ulike typer panert fisk fra Findus  i frysedisken. Vi anbefaler at de tilberedes i stekeovnen, men de kan også fint stekes i panne. 
Vil du lage panert fisk selv, kan du bruke en grunnblanding av brødsmuler, cornflakes eller kavring/strøbrød, salt og pepper. Bland inn med ulike smakstilsetninger, som f.eks. 

hakket persille 
hakket basilikum 
paprikapulver
hvitløk
finrevet parmesan

Oppskrifter og tilbehør til stekt torsk

Vi har en hel seksjon med torskeoppskrifter  av flere slag. Hva med klassikeren smørstekt torsk med bacon, eller torsk med urtesmør og aspargesbønner? 

Godt tilbehør er blant annet:

Stekt brokkoli og blomkål
Grønnsaksnuggets med couscous
Røsti med brokkoli 

Saus til stekt torsk

Smørsaus er klassiker (men kanskje ikke den sunneste sausen). Da bruner du smør som smaksettes med sitron og hakket persille. Eller se vår oppskrift på hvit saus, med en rekke forskjellige smaksvarianter.