Vegisterkaker

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Smakfull vegetar-julemiddag!

Vegisterkaker laget med blomkålris, basmatiris og havregryn - et bra og enkelt alternativ til kjøttfri julemiddag.

Servert med mandelpotetpure og honning-glaserte rosenkål.

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

1 
pose
 
1 
dl
 
basmatiris
1.5 
dl
 
havregryn, lettkokte
1 
ts
 
salt
0.5 
ts
 
malt ingefær
0.5 
ts
 
muskatnøtt
0.5 
ts
 
kvernet pepper
0.5 
ts
 
malt allehånde
Nøytral olje til steking
- Tilbehør:
2 
ss
 
Akasiehonning
Rød chili
1 
ts
 
fersk ingefær, revet
2 
ss
 
soyasaus
600 
gr
 
mandelpotet
2-3 
dl
 
kremfløte
40-50 
gr
 
smør
Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Ta ut rosenkålen fra fryseren og la den tine.
  2. Skrell mandelpotet og del de i to. Ha i en kjele med vann, kok opp og la småkoke til de er møre. Sjekk ved å stikke en gaffel i potetene.
  3. Kok risen etter anvisning på pakken og la den dampe seg tørr. La risen avkjøle seg.
  4. Stek blomkålrisen etter anvisning på posen og avkjøl.
  5. Ha risen og blomkålrisen i en miksebolle og bland sammen med havregryn og krydder til en jevn farse.
  6. La farsen hvile i ca. 30 min slik at den «fester» seg. Juster eventuelt med litt mer havregryn eller havremel hvis den er for løs. Stek en prøvekake.
  7. Form farsen til runde kaker etter ønsket størrelse og varm en stekepanne med olje. Stek vegisterkakene på middels høy varme i ca. 3 minutter på hver side til de er gylne og sprø.
  8. Honning-glasert rosenkål: Varm en stor stekepanne med litt olje og stek rosenkålen på middels-høy varme under stadig omrøring til den er gjennomvarm.

    På slutten av steketiden tilsettes revet ingefær, hakket chili etter smak, honning og soyasaus. Skru ned varmen mens det freses videre i ca. 1 minutt under omrøring. Pass på så det ikke svir seg i panna!

  9. Mandelpotetmos: Mos potetene sammen med kremfløte og klatter av smør med en stapper eller kraftig visp. Smak til med salt og pepper.

  10. Server og nyt!

Serveringstips

Server gjerne med en god brun saus, waldorfsalat og tyttebærsyltetøy.

Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Dine opplysninger
*
*
* Obligatoriske felt
Din vurdering
Vurder oppskriften
*
*
* Obligatoriske felt
Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften