Del
Del denne oppskriften

Ertesuppe med brønnkarse

Ertesuppe
Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Grønne erter, brønnkarse og pærer passer faktisk veldig godt sammen! Prøv denne suppen med spennende smakskombinasjoner. Den kan serveres både kald og varm: server den kald som forrett til sommerens middagsselskap, eller server den varm til middag på en kald høst- eller vinterdag. 
'
Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
4
Antall porsjoner

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk, skrell og kutt opp pærene i små biter. 
  2. Smelt smøret i en tykkbunnet kjele. Tilsett løk, hvitløk og pærer. Kok forsiktig til løken er myk, ca. 2 minutter. Den skal ikke bli brun. 
  3. Tilsett oppløst grønnsaksbuljong og erter, og la det småkoke i 5 minutter. Rør inn brønnkarsen. Legg eventuelt til side noen stilker til å pynte med. Smak til med havsalt og sort pepper. 
  4. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Om ønskelig kan du toppe med en klatt creme fraiche og frisk brønnkarse. Server varm eller kald. 
Serveringstips

For et litt sunnere alternativ kan du bytte ut smøret med olivenolje, bruke lett creme fraiche, og buljong med lavt saltinnhold.

Del
Del denne oppskriften