Forretter og småretter

GODE OG ENKLE FORRETTER

Forretter, småretter, tapas, appetittvekkere – uansett hva du kaller det: vi har samlet noen av våre beste oppskrifter du kan servere til forrett her. Mange av de passer også fint til brunch, lunsj, koldtbord og aperitiff; til ganske mange anledninger, faktisk!

BENYTT FANTASIEN!

La fantasien vandre og lag varianter av klassiske oppskrifter eller bruk uventede ingredienser til forretten. Ta for eksempel oppskriften på ferske vårruller med fiskepinner – en spennende rett på et brunsjbord. Eller spicy rosenkål servert i et stettglass som forrett i et middagsselskap.

PLANLEGG MENYEN

Forretter finnes i både varme og kalde varianter. Tenk over om du har tid til å ordne med en varm forrett.

Supper er jo ofte enkelt; de kan kokes opp i forkant, og så holdes varm frem til servering. Ikke alle oppskrifter er egnet til å stå og holdes varme, så ta det med i betraktningen før du bestemmer deg for menyen.


Å komponere en meny er et eget fagområde. Du trenger riktignok ikke å gjøre det så komplisert:

Hold det enkelt, og lag mat du er komfortabel med og som passer til selskapet. Noen ganger vil man holde det enkelt, mens andre ganger vil man legge litt mer arbeid i det. 

Tommelfingerregelen er at et tre-retters måltid bør bestå av både fisk og kjøtt, eller en vegetarisk rett, men så lenge du lager mat du selv liker vil du nok komme langt. 

FESTMÅLTID

Å servere forrett er noe vi forbinder med flotte selskap og restauranter. Men det trenger ikke å være forbeholdt de anledningene – hvorfor ikke bruke det som en mulighet til å teste ut nye ingredienser, kombinasjoner og mattrender?

Eller gjør hverdagsmaten til et festmåltid, ved å bruke opp rester i kjøleskapet. Da er du også med på å redusere matsvinn.