Ingredienser
1
dl
melk
1
stk
egg
1
ss
potetmel
salt og pepper
4 surdeigsrundstykker (eller hamburgerbrød)
Råkost:
1/4
hodekål eller spisskål
1
gulrot
1
klype salt
saften av ½ sitron
Dressing:
2
dl
Lettrømme
1
fedd
hvitløk
1
ts
dijonsennep (eller vanlig)
salt og pepper
1
ss
gressløk, hakket
Slik gjør du
Tin fisken i en tett pose i kaldt eller lunkent vann, i ca. 30 minutter.
- Kutt hodekål og gulrot i tynne, fine strimler, eller riv på et rivjern. Ha i en bolle sammen med sitronsaft, salt og pepper, og sett til side.
- Kutt opp tint fisk i mindre biter. Ha i en foodprosessor eller stavmikser-beholder sammen med resten av ingrediensene. Kjør til en grov farse, ca. 20 sekunder. Synes du farsen er for grov, kjører du den litt lenger.
- Stek fiskekakene i en middels varm stekepanne med litt smør eller margarin, ca. 3 minutter på hver side. De skal få litt brunfarge før du snur dem.
- Mens fiskekakene steker kan du finhakke hvitløk og røre sammen med resten av ingrediensene til hvitløksdressingen.
- Varm surdeigsrundstykker eller hamburgerbrød i ovnen. Server fiskekaker i brød med råkost og hvitløksdressing - håper det smaker!
Serveringstips
Fiskekaker er også veldig godt sammen med Sprøbakte Grønnsaksfries!
Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften