Torsk i form med tomat, basilikum og sitron

Torsk med tomat, basilikum og sitron liggende på tallerken etter å ha blitt stekt i form
5 min
forberedelsestid
20 min
tilberedelsestid
Lett
2
Porsjoner

Torsk i form er lettlaget middag – bare prøv denne fantastisk gode ovnsbakte torsken, men en frisk blanding av tomater, basilikum og sitron. Legg alt i en form, og sett den inn i ovnen – enkelt som bare det! PS: Dette er en oppskrift å servere til de som tror de ikke liker hvit fisk; bare prøv!

 

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180°C og tin fisken i kaldt vann. 

  2. Vask sitronene og riv av det ytterste skallet (kun det gule). 

  3. Finhakk hvitløk og ha i en bolle sammen med sitronskallet. Rør inn honning, basilikum og olivenolje. 

  4. Del tomatene i to og vend inn i blandingen. 

  5. Ha tomatblandingen over i en ildfast form. 

  6. Salte og pepre fiskefiletene og legg oppå tomatblandingen. 

  7. Skvis over litt sitronsaft og sett formen inn i ovnen. 

  8. Stek i ca. 15-18 minutter, til fisken har en kjernetemperatur på 52°C. Hvis fisken fortsatt er litt frossen når du setter den i ovnen legger du til noen minutter på steketiden. 

Tip!

  • Server med kokt ris, couscous eller bulgur. 

Ingredienser

1  
pakke
 
Torsk Gourmet
1  
boks
 
cherrytomater
2  
sitroner
2  
fedd
 
2 
ss
 
basilikum, hakket
3  
ss
 
olivenolje
1  
ss
 
honning
salt
pepper

Kjøp her

  • joker
  • kolonial
  • spar
  • meny

Lagde du denne oppskriften? Gi oss en anmeldelse!

Vennligst oppgi litt ekstra informasjon:
* Obligatoriske felt
* Obligatoriske felt