Smørstekt torsk med bacon og potetmos med erter

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Smørstekt torsk med spennende smaker!

Filet av torsk, eller torskeloin, egner seg godt til å steke siden kjøttet er fast og fint, og ikke så lett faller fra hverandre. I denne oppskriften gjør vi en vri på klassikeren, og serverer med kaperssmør, og potetstappe med erter, toppet med bacon. Like godt til hverdags som til fest!  
Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

1 
pakke
 
Produktbilde av Findus gourmet torskefileter
1 
pakke bacon
2 ts 
smør
1/2 
dl
 
kapers
Potetstappe:
500 
gr
 
poteter
25 
gr
 
smør
1,5 
dl
 
melk
2 
ss
 
gressløk, hakket
salt

Slik gjør du

  1. Krydre fiskefiletene med salt og legg på litt kjøkkenpapir, slik at overflødig vann forsvinner.
  2. Skrell potetene og kutt i grove biter. Kok til potetene er møre.

  3. Kok opp vann til ertene i en liten kjele, og kok de i 2–3 minutter.
  4. Hell vannet av ertene og mos de lett med en gaffel eller stavmikser. 
  5. Skjær opp bacon i mindre biter (hvis du ikke bruker ferdig ternet).

  6. Stek baconet på middels varme. Legg de på en tallerken med kjøkkenpapir.

  7. Hell vannet av potetene.

  8. Tilsett en klatt smør, melk, gressløk og salt i potetene. 

  9. Mos potetene, smør, melk og gressløk sammen til en fin stappe, og tilsett ertene. Legg et lokk over kjelen, og sett til side.

  10. Smelt litt smør i en stekepanne og stek fisken i ca. 3–4 minutter på hver side. Ha en klatt smør til og kapersen mot slutten steketiden. La det surre litt i panna. 

  11. Server fisk og potetmos med bacon og kaperssmøret. Håper det smaker!

Serveringstips

Vil du ha en annen spennende smak til den smørstekte torsken, kan du servere erter med mynte ved siden av i stedet for å ha erter i potetmosen. Dropp da kapers fra smøret når du steker torsken. 
Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Dine opplysninger
*
*
* Obligatoriske felt
Din vurdering
Vurder oppskriften
*
*
* Obligatoriske felt
Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften