Del
Del denne oppskriften

Smørstekt torsk med bacon og potetmos med erter

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
Filet av torsk, eller torskeloin, egner seg godt til å steke siden kjøttet er fast og fint, og ikke så lett faller fra hverandre. I denne oppskriften gjør vi en vri på klassikeren, og serverer med kaperssmør, og potetstappe med erter, toppet med bacon. Like godt til hverdags som til fest!  
'
Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
4
Antall porsjoner
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Krydre fiskefiletene med salt og legg husholdningspapir over, slik at overflødig vann forsvinner.

  2. Kok potetene i lettsaltet vann.
  3. La de dypfryste ertene koke i 3 minutter. Rør de sammen /mos med gaffel, slik at det fremdeles er biter igjen.
  4. Stek baconbitene på middels varme. Legg de på et fat med tørkepapir.

  5. Hell vannet av potetene. Tilsett 25 g smør, melk, dill og salt. Rør det sammen til en fin mos, og tilsett ertene. Legg et lokk over kjelen, og sett til side.

  6. Stek fisken i ca. 3-4 minutter på hver side i halvparten av smøret. Tilsett resten av smøret og kapersen mot slutten steketiden.
  7. Server fisken med ertemosen og kaperssmøret.

Del
Del denne oppskriften