Del
Del denne oppskriften

Smørstekt torsk med bacon og potetmos med erter

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
Filet av torsk, eller torskeloin, egner seg godt til å steke siden kjøttet er fast og fint, og ikke så lett faller fra hverandre. I denne oppskriften gjør vi en vri på klassikeren, og serverer med kaperssmør, og potetstappe med erter, toppet med bacon. Like godt til hverdags som til fest!  
'
Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
4
Antall porsjoner
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Krydre fiskefiletene med salt og legg på litt kjøkkenpapir, slik at overflødig vann forsvinner.

  2. Skrell potetene og kok i lettsaltet vann.

  3. Kok opp vann og kok ertene i 2-3 minutter. Hell av vannet og mos ertene lett med en gaffel eller stavmikser. 

  4. Skjær opp bacon i mindre biter og stek på middels varme. Legg de på en tallerken med kjøkkenpapir.

  5. Hell vannet av potetene. Tilsett 25 g smør, melk, dill og salt. Rør det sammen til en fin mos, og tilsett ertene. Legg et lokk over kjelen, og sett til side.

  6. Stek fisken i ca. 3-4 minutter på hver side i halvparten av smøret. Tilsett resten av smøret og kapersen mot slutten steketiden.

  7. Server fisken med potetmosen og kaperssmøret. Håper det smaker!

Del
Del denne oppskriften