25 min
forberedelsestid
30 min
tilberedelsestid
4
Porsjoner
Stekt torskefilet med tilbehør
Torskefilet er faste og fine stykker fra fisken, med mild smak. De er takknemlige å tilberede, da de egner seg både til å steke, koke og ovnsbake. I denne oppskriften lar vi de få en stekeskorpe i panna først, før de får godgjøre seg i ovnen.
Slik gjør du
SLIK GJØR DU:
- Tin torsken. Ligger den i tett plastforpakning tiner den i kaldt vann på ca. 30 min.
- Forvarm stekeovnen til 150 grader.
- Salte og pepre torskestykkene.
- Varm opp en stekepanne med olje og smør.
- Stek torsken i 2–3 minutter på hver side.
Legg torskestykkene deretter over i en ildfast form, og la stå i ovnen i 5–6 minutter. Har du steketermometer skal fiskestykkene ha en kjernetemperatur på 52 grader.
Har du ikke steketermometer? Når torsken så vidt begynner å «flake seg» er den ferdig. Står den for lenge blir den tørr.
- Server med en lun erte- og bønnesalat, eller med kokte poteter og parmesan-erter.
Tip!
- Tradisjonelt torskemåltid er stekt torsk med bacon og ertepure. I denne oppskriften har vi byttet ut ertepureen med andre erte-alternativer. Ønsker du en topping også, kan du drysse den ferdigstekte torsken med sprøstekte pinjekjerner eller krydrede brødkrutonger i stedet for bacon.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som trengs for denne oppskriften
Ingrediensliste
500
gr
Torsk Gourmet
1
ss
rapsolje
1
ss
smør
salt og pepper