Stekt torskefilet

Stekt ryggfilet av torsk med grønt tilbehør
25 min
forberedelsestid
30 min
tilberedelsestid
4
Porsjoner

Stekt torskefilet med tilbehør

Torskefilet er faste og fine stykker fra fisken, med mild smak. De er takknemlige å tilberede, da de egner seg både til å steke, koke og ovnsbake. I denne oppskriften lar vi de få en stekeskorpe i panna først, før de får godgjøre seg i ovnen.

Slik gjør du

    SLIK GJØR DU:

    1. Tin torsken. Ligger den i tett plastforpakning tiner den i kaldt vann på ca. 30 min.
    2. Forvarm stekeovnen til 150 grader.
    3. Salte og pepre torskestykkene.
    4. Varm opp en stekepanne med olje og smør.
    5. Stek torsken i 2–3 minutter på hver side.
    6. Legg torskestykkene deretter over i en ildfast form, og la stå i ovnen i 5–6 minutter. Har du steketermometer skal fiskestykkene ha en kjernetemperatur på 52 grader.

      Har du ikke steketermometer? Når torsken så vidt begynner å «flake seg» er den ferdig. Står den for lenge blir den tørr.

    7. Server med en lun erte- og bønnesalat, eller med kokte poteter og parmesan-erter.

    Tip!

    • Tradisjonelt torskemåltid er stekt torsk med bacon og ertepure. I denne oppskriften har vi byttet ut ertepureen med andre erte-alternativer. Ønsker du en topping også, kan du drysse den ferdigstekte torsken med sprøstekte pinjekjerner eller krydrede brødkrutonger i stedet for bacon.

    Ingredienser

    Findus-produkt(er) som trengs for denne oppskriften

    Ingrediensliste

    500 
    gr
     
    Torsk Gourmet
    1 
    ss
     
    rapsolje
    1 
    ss
     
    smør
    salt og pepper

    Kjøp her

    • joker
    • kolonial
    • spar
    • meny

    Lagde du denne oppskriften? Gi oss en anmeldelse!

    Vennligst oppgi litt ekstra informasjon:
    * Obligatoriske felt
    * Obligatoriske felt