Ingredienser
1-2
stk
sjalottløk
2
fedd
hvitløk
2
ss
olivenolje
5
dl
risottoris
10
dl
grønnsaksbuljong
1
dl
hvitvin
50
gr
parmesan
Salt og pepper
Slik gjør du
- Skrell og finhakk hvitløk og løk. Fres i en stekepanne med litt god olivenolje, til løken blir blank.
- Tilsett risen i stekepanna og la den surre litt sammen med løken, ca. ett minutt. Tilsett hvitvin og la koke et par minutter til det meste av væsken har kokt inn.
- Spe på med buljong mens du rører, kok inn ca. 2 dl væske av gangen. Fortsett til risen er mør og al dente (dette tar ca. 15-20 minutter). Ha i mer væske ved behov, men husk at risen skal fortsatt ha litt tyggemotstand.
- Tilsett ertene og revet parmesan, og la putre et par minutter mens du rører, til risottoen er myk og kremaktig. Smak til med salt og pepper.
- Legg risottoen i en skål eller på en tallerken, rasp gjerne litt ekstra parmesan over og pynt med noen stekte erter. Buon appetito!
Serveringstips
Hvitvin kan erstattes med eplemost. Ha gjerne i litt stekt sopp eller aspargesbønner også.
Risotto er nydelig tilbehør til både fisk, kylling og kjøtt - eller som en rett for seg selv!
Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften