Lettlaget hollandaise med smak av safran
Hollandaise er klassisk kremet saus til fisk og sjømat, dampede grønne grønnsaker som brokkoli, erter og asparges, samt til posjerte egg. Mange synes imidlertid sausen kan være vanskelig å mestre, for du må passe godt på temperaturene så den ikke sprekker.
Derfor har vi en "jukse-variant" som er superenkel å lage! Slik kan du lett imponere gjestene eller familien med hjemmelaget saus – her med spennende smak av safran. Perfekt hvis du skal servere brunsj i julen, eller til julens fiskemiddag. Se lenger ned for tips til andre smaksvarianter.
Slik gjør du
- Varm opp melken i en kjele. Pass på at den ikke brenner seg i bunnen.
- Rør inn kremosten i klatter, slik at den smelter inn i melken.
- Tilsett safran, salt og hvit pepper.
- Servér til stekt laks (eller kokt torsk) med dampkokte erter ved siden av.
Tip!
Serverer du sausen til stekt laks, er det godt med litt revet limeskall på toppen av laksefiletene.
Bytt ut safran med et par teskjeer estragon, og du får en saus som minner mer om bernaise.
For en veldig "ren" smak, kan du tilsette litt sitronsaft i stedet for.