Del
Del denne oppskriften

Ørretfilet med enkel tsatsiki

Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad
Ørret er en type fet fisk, rik på blant annet omega-3-fettsyrer som det er viktig å få i seg nok av. Ørretfiletene fra Findus er renskårne og uten skinn, så de passer godt til å lage et raskt, enkelt fiskemåltid. I denne oppskriften får ørreten følge av ovnsbakte grønnsaker og poteter, og en frisk, hjemmelaget tsatsiki.
'
Tilberedelsestid
2
Antall porsjoner
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Tilbered ovnspotet med grillede middelhavsgrønnsaker i ovn:
    Ha de utover i en ildfast form, hell over ca. 1 ss matolje. 
    Stekeovn 225 grader, 20–25 minutter eller varmluftsovn 220 grader i ca. 15–20 minutter. 
    Rør om et par ganger under steketiden. 
  2. Vask agurken og riv den over et fat eller et dørslag. Tøm av agurkvannet, evt. klem forsiktig for å få ut mer av væsken.
    Bland den revne agurken inn i matyoghurten.
     
  3. Smak til med salt og pepper, gjerne også finrevet hvitløk om du liker det.
    Sett tsatsikien i kjøleskapet frem til servering.
  4. Stek eller grill ørretfiletene i litt olje på middels varme i 5–6 minutter på hver side. Er filetene frosne, tar det noen minutter mer på hver side (8–10). For best resultat vender du de flere ganger underveis.

  5. Server ørretfiletene sammen med ovnspotetene, grønnsakene og tsatsikien.
Del
Del denne oppskriften